Helyi problémák

2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

2020.07.03

Megtartották a járvány utáni első képviselő-testületi ülést a XVIII. kerületben

Több hónap után az első képviselő-testületi ülés zajlott le tegnap. Szó esett többek között: a jövő évi költségvetésről, Orbánék megszorításairól, lakástámogatási programról. Nagy Károly (Momentum) megpróbált érdemi vitát folytatni a helyi fideszcsicskákkal, de ők egyetlen észérvet sem tudtak mondani.

2020.07.02

A XVIII. kerületi ellenzéki politikusok a reptéri zaj miatt fordultak Palkovicshoz

A reptéri zaj ügyben egyeztetést kezdeményeztünk Palkovics László miniszter úrral - írja Somody László (Momentum) kerületünk alpolgármestere.

2020.07.01

Megkezdődött a szúnyogirtás a XVIII. kerületben

A szúnyogirtás első helyszíne Bélatelep volt, a Tünde utcánál - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.07.01

Tapló Tarlós kínosan mentegetőzik Orbán csicskamédiájánál

Tarlós még mindig hibát hibára halmoz. Ahelyett, hogy méltósággal viselte volna bukását, szánalmas vagdalózással próbálkozik. 

2020.06.30

A helyi Fidesz hazugságokat terjeszt a Flór Ferenc utca tervezett átépítéséről

A lakájmédiában terjedő hazugságokkal szemben sem aszfaltburkolatú úttest, sem átmenő gépkocsiforgalom nem lesz a Flór Ferenc utcában - írja a TV18.

2020.06.26

Szaniszló: 10 év után valóban megkezdődik az Üllői út felújítása

"Kerületünk a fővárosban a második legnagyobb útépítési projektet lobbizta ki" - mondja Szaniszló Sándor (DK) polgármester.

2020.06.26

Amíg a Lánchídra nem, addig Városliget beépítésére ad pénzt Orbán

Megint drágul. Még több pénzt költ el a kormány a Városliget beépítésére. 

2020.06.25

Kunhalmi Ágnesék hétfőn tárgyalnak a reptéri zajterhelés ügyében

Hétfőn kerül sor a reptéri zajterhelés ügyének tárgyalására. A kerület ellenzéki politikusai közösen lépnek fel a kerületi lakók érdekében.

2020.06.23

Szépül a kerület - Szemétszedés volt a Szemeretelepen

A hétvégén közösségi szemétszedés volt a Szemere-telepen. Az akcióban részt vettek kerületünk alpolgármesterei is, mint Petrovai László (Párbeszéd) vagy Somody László (Momentum). 

2020.06.22

Remek hír - Nincs több sorbanállás a Zsebők Zoltán Szakrendelőnél

Az utóbbi időben érkezett az önkormányzathoz panasz arra, hogy sorban kell állni a Zsebők Zoltán Szakrendelő előtt. Szaniszló Sándorék intézkedtek az ügyben!

2020.06.18

20 helyszínen dolgoznak a csapadékvíz elvezetésén a XVIII. kerületben

Amit ígértünk, nem felejtettük el, a csapadékvíz elvezetés most is napirenden van - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.06.17

Lezárult annak a férfinak az ügye, aki halálra verte nagynénjét a XVIII. kerületben

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölte meg rokonát a XVIII. kerületben - írja a police.hu.

 

2020.06.17

A Fidesz újabb mélységekbe süllyedt - Szálasihoz hasonlítják Karácsonyt

Undorító, uszító posztokkal próbálja támadni Karácsonyt a Fidesz, de csak saját magukat járatják le.

2020.06.16

A XVIII. kerületben is okozott károkat a vihar

Somody László (Momentum) alpolgármester, és Kassai Dániel független önkormányzati képviselő kerületünkben több helyen felmérték, hogy milyen károkat okozott az elmúlt napok időjárása.

2020.06.16

Szomorú hír - Lopják a közterületre kiültetett virágokat a XVIII. kerületben

Az önkormányzat vezetői sok pénzt költenek arra, hogy a kerületet virágok borítsák, a Városgazda munkatársai pedig sokat dolgoznak ennek megvalósításán. Nem törődött ezzel az, aki elkezdte kiásni és ellopni a palántákat.

2020.06.15

Luxustűzijátékra többet költ a kormány, mint a Lánchídra

Tömegek tiltakoznak: Közpénzpazarlás helyett a Lánchíd felújítására költsék Orbánék a magyar emberek pénzét!

2020.06.15

Városháza: Patkánymentesíteni kell Budapestet

A Főpolgármesteri Hivatal szeretné megváltoztatni a korábbi városvezetés által behozott pazarló és hatástalan patkányirtási rendszert. Valódi közbeszerzést fognak indítani.

2020.06.12

Karácsony kiakadt Orbánék álszent, képmutató hazudozásán

Orbán emberellenes kormánya csak ne papoljon Budapestnek a szolidaritásról!

2020.06.11

A DK 18. kerületi szervezete tiltakozik Orbánék kizsákmányolása ellen

Ferencz István (DK) kerületünk alpolgármestere és a párt helyi tagjai kiállnak a helyiek mellett, és tiltakoznak Orbánék megszorításai ellen.

2020.06.11

Kassai Dániel szerint hazudik a kormány az önkormányzatok megsarcolása ügyében

Azt mondják, hogy a vészhelyzet miatt kell elvenni a helyi önkormányzatoktól és a fővárosi önkormányzattól több 10 milliárd forintnyi közpénzt, de ez konkrétan hazugság - mondja Kassai Dániel, kerületünk független önkormányzati képviselője.

2020.06.10

18 milliót vett el a fideszes Ughy Attila a XVIII. kerület lakóitól

Ughy Attila a XVIII. kerület korábbi polgármestere minimum 18 millió forinttal nem tud elszámolni, melyet a kerület kasszájából vett ki.

2020.06.10

Karácsony örül, hogy a fideszes polgik is melléálltak

Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk - írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.06.09

A Momentum 18. kerületi képviselői kiállnak az önkormányzatért, ellentétben a Fidesszel

Orbánék kivéreztetik az önkormányzatokat, szétadóztatják őket. Az elvonások, a megszorítások több milliárdos kiesést jelentenek majd a XVIII. kerületnek. A Momentum helyi képviselői azonban ezt nem hagyják annyiban!

2020.06.08

Milliárdokat vesz el a XVIII. kerülettől az Orbán-kormány

A vámpírkormány igazi bosszúhadjáratot folytat az önkormányzatok ellen. Kiderült, hogy 2024-ig minden évben kiakarják fosztani az önkormányzatokat, megvonják a gépjárműadót, felemelik a szolidaritási adót.

2020.06.03

Katonák fertőtlenítették a Somogyi László Szociális Szolgálat gondozóházat

A járványügyi veszélyhelyzet második hónapjában a XVIII. kerületi önkormányzat elfogadta a Magyar Honvédség megelőző fertőtlenítésről szóló felajánlását, amelyet a Somogyi László Szociális Szolgálat gondozóházában örömmel fogadták. Most került sor a fertőtlenítésre.

2020.06.02

Ötezer forintos ajándékkártyát ad a XVIII. kerületi rászorulóknak a DK

A támogatást a kerület egyik bevásárlóközpontjában lehet beváltani, melyet a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak a Demokratikus Koalíció helyi szervezete. 

2020.05.29

Járdák újulnak meg, kátyúk tűnnek el a XVIII. kerületben

1220 négyzetméter kátyús területet javítottak ki a XVIII. kerület üzemeltetésében lévő utakon a Városgazda18 munkatársai, valamint 1,7 kilométer új járdával készültek el, 180 méter pedig folyamatban van.

2020.05.28

Szaniszló Sándor: 200 embert kellene elküldeni Orbánék megvonásai miatt

A XVIII. kerület közel 4 milliárd forintot veszít, ha valóban növekszik a szociális hozzájárulás mértéke és elveszik a gépjárműadót. Ez esetben kénytelenek lesznek tömeges elbocsátásokra az önkormányzatok.

2020.05.27

Petrovai László: 4 milliárd forintot vesz el a kormány a 18. kerülettől

Petrovai László (Párbeszéd) kerületünk alpolgármestere arra hívja fel a figyelmet a kormány által benyújtott 2021-es költségvetésből kiderül, hogy Orbánék elvonják a gépjárműadót jövőre is, és további szolidaritási támogatást követelnek.

2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

2020.05.22

Szaniszló Sándor bérlakásokkal segítené a 18. kerületi rászoruló családokat

Ahogy a járványhelyzet során többször is, úgy most is összefogtak a DK-s polgármesterek. Ezúttal azokat segítenék, akik elvesztették otthonukat a vírus miatt.

2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.

2020.05.14

Szaniszló Sándor pert indít a Lokál ellen

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere pert indít az Orbánékat kiszolgáló egyik lap ellen. A Lokál című szennylap szerint a polgármester veszélyezteti az időseket.

2020.05.13

Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Az Orbán leghűségesebb és legpofátlanabb nyalonca által jegyzett javaslat elveszi a helyi önkormányzatok hatásköreit és odaadja a fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak.

2020.05.11

Karácsony is választ vár: Miért szállítják Budapestre a betegeket?

Még a főpolgármestert sem tájékoztatták arról, miért kell Budapestre szállítani a koronavírussal fertőzött betegeket.

2020.05.07

Brutális bosszú: 1,1 milliárd forintot szív el a józsefvárosi emberektől a Fidesz

9 milliárdot költött sportfejlesztésekre a kormány a járvány kezdete óta. De a józsefvárosiaknak nem jut pénz, mert ellenzéki vezetést választottak.

2020.05.07

Tiltakozik a hajléktalanszálló ellen Rogán-csicskája, 3 éve még nem volt gond

Tarlós István alatt még nem tartotta veszélyesnek a hajléktalanszállót Szentgyörgyvölgyi Péter.

2020.05.05

Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen adatok alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások fenntartása mellett - olvasható Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleményében, amit a Demokratikus Koalíció juttatott el szerkesztőségünkhöz.

2020.04.27

Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháznak tett fel kérdéseket.

2020.04.23

Padlón a kereslet, őszig eshetnek az ingatlanárak

Márciusban a februári adatokhoz képest 30 százalékára esett vissza az ingatlaneladások száma, de áprilisban sem sokkal fényesebb ennél a helyzet, az árak folyamatos csökkenése mellett a kereslet jövő tavaszra állhat vissza a koronavírus-járványt megelőző szintre - közölte a GDN.

2020.04.23

Legkorábban júliusban nyitnak ki a budapesti strandok

A hagyományos májusi szezonnyitás biztosan elmarad a budapesti strandokon, a fürdőegységek fokozatos visszanyitásának reális esélyét júliusra teszi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

2020.04.21

Magukat hivatalnoknak kiadó csalók csapnak be időseket

Önmagukat hivatalnokoknak, önkormányzati dolgozóknak kiadó elkövetők tévesztenek meg embereket a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején: takarítást ajánlanak vagy azt állítják, hogy felmérik az egyéni védőeszközöket, így próbálnak bejutni lakásokba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

2020.04.17

150 kerületi beteget adtak haza a Jahn-Ferenc Délpesti Kórházból

Százötven kerületi lakosnak szűnt meg az ellátása a Dél-Pesti Kórházban, miután a kormány a körházi ágyak 60%-át felszabadítja - derül ki a TV18 riportjából. 

2020.04.11

Karácsony szállítja a bizonyítékot: Orbánék felelősek a Pesti úti katasztrófáért

Dokumentumokat hozott nyilvánosságra a főpolgármester, amelyek bizonyítják Orbán Viktor és emberei felelősségét a Pesti úti idősek otthonában történt tömeges koronavírusért.

2020.04.09

Petíció indult Orbán brutális megszorító csomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A tiltakozáshoz természetesen Szaniszló Sándor (DK), a XVIII. kerület polgármestere is csatlakozott.

2020.04.07

A kormány által nehezített helyzetben is próbálnak minden rászorulónak segíteni Szaniszló Sándorék

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere interjút adott a helyi TV-nek. Az interjúban arról beszél mekkora nehézségekkel küzdenek a kerületben, és mivel segítik az időseket.

2020.04.06

800 millió forintot vesz el a kormány a XVIII. kerülettől

Az önkormányzatok eddig sem kaptak plusz pénzt a kormánytól a járvány elleni védekezéshez, szombaton Gulyás Gergely bejelentette további pénzeket vonnak el tőlük. A gépjárműadók elvétele a XVIII. kerületnek 800 millió forintos mínuszt jelent.

2020.04.05

Baleset miatt lezárták a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi utat

Varárnap délelőtt ismét súlyos baleset történt a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Az utat teljes szélességében lezárták.

2020.04.01

A Városgazda18 nevében csalók gyűjtenek pénzt a XVIII. kerületben

Sajnos a XVIII. kerületben is megjelentek a csalók. Telefonon hívják fel a helyi lakosokat, és azt állítják, hogy lélegeztetőgépre gyűjtenek. Szaniszló Sándor (DK) polgármester azt kéri mindenki legyen óvatos.

2020.03.18

BKK: átmenetileg bezárnak az ügyfélközpontok

Az új koronavírus terjedésének megelőzéséért, illetve megfékezéséért csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélközpontjai - írja az MTI.

2020.03.17

Karácsony: bezárják a fővárosi játszótereket

Bezárják a budapesti játszótereket a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.03.09

Lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomásokat

Mától a zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt - írja az MTI

2020.02.25

Leszakadt vezeték miatt riasztották a tűzoltókat a 18. kerületben

Hétfőn az erős szél miatt több mint negyven helyszínre riasztották a tűzoltókat a fővárosban, köztük a 18. kerületbe is.

2020.02.24

Nyílt levélben üzenget Karácsonynak Baán

A Városliget területére tervezett változtatási tilalom miatt nyílt levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez Baán László, a Liget Budapest beruházás miniszteri biztosa, aki azt kérte, hogy vonják vissza a javaslatot és a kérdésben kezdődjön egyeztetés.

2020.02.24

9-étől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást

Két belvárosi állomás lezárásával folytatódik a 3-as metró felújítása, március 9-től lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

2020.02.22

Fürjes a budapestiek helyett csak saját kampányával foglalkozik!

Bár évi kétmilliárdba kerül a budapestieknek a Puskás Stadion üzemeltetése, Fürjes Balázst mégis sokkal jobban érdekli saját főpolgármester-jelölti kampánya, mint Orbán közpénzt zabáló stadionja. Fürjes napról-napra bizonyítja, hogy nem több ócska Fidesz-csicskánál.

2020.02.19

A főváros ad pénzt a Cséry-telep egy részének kármentesítésre

A főváros több mint 1,8 milliárd forintot biztosít saját forrásból az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítésére. A területen lesz majd a dél-pesti kerületek hulladékainak tömörítését is végző logisztikai és szolgáltató központ - mondta el Tüttő Kata a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.

2020.02.10

Karácsony bojkottálja a Hír TV-t, amíg nem kérnek bocsánatot

Budapest főpolgármestere bejelentette: amíg a Hír Tv nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató riportjáért, addig nem adnak nyilatkozatot a propagandagyárnak. 

2020.02.08

Vigyázz! Csalók a BKK automatáinál

Ismét egyre többen panaszkodnak arra, hogy csalók miatt nem adja ki a BKK jegyautomatája a vásárolt jegyet. 

2020.02.06

BKK: kevés a pénz, eredménytelen a Lánchíd-tender

Botrány készül: a fővárosnak nincs elég pénze, a kormány nem ad többet, a hídon már korlátozásokat kellett bevezetni.

2020.01.24

Egy múzeum tönkretétele helyett a Lánchíd felújítására költsön pénzt a kormány!

Egyre többen szólalnak fel az ellen, hogy az Orbán-kormány Debrecenbe költöztesse a Természettudományi Múzeumot, az ugyanis veszélyek sorát jelentené a gyűjteményre nézve is. 

2020.01.22

BKV: a 3-as metró minden szerelvénye biztonságos

A szerelvények utaztatásra alkalmasak, semmilyen biztonsági kockázat nincs - mondta el Héri József, a BKV Metró Üzemigazgatóság vezetője.

2020.01.15

Szaniszló helyrehozza a XVIII. kerület egészségügyi intézményeit!

Szaniszló Sándor az előző Fidesz-csicska városvezetéssel ellentétben mindent megtesz a kerületi egészségügyi intézmények helyrehozása érdekében. 

2020.01.10

Szmogriadó van Budapesten

Karácsony Gergely egy enyhébb, tájékoztató jellegű fokozatot rendelt el, miután az elmúlt két napban három mértkében meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a budapesti mérőállomásokon szálló por légszennyezettségi szintje. 

2020.01.08

Végleg megbukott Orbán kukaholdingja - Karácsony visszaveszi a budapestiek pénzét

Ha Orbánék kukaholdingján múlna, pár héten belül simán szemétben úszhatna Budapest, Karácsony Gergely viszont nem hagyja annyiban.

2019.12.19

Betart a Fidesz Budapestnek: Torzó maradhat az állatkerti pénznyelő

Az Orbán-kormány úgy döntött, feláldozza az Állatkertben épülő Biodómot, csak hogy keresztbe tehessen Karácsony Gergelynek.

2019.12.18

Kocsis Máté cége nem adta le tavalyi beszámolóját

Adminisztrációs hibával védekezik Markó Zsófia, a Fidesz képviselőcsoportjának sajtófőnöke, a Hobby-Key Kft. éves kötelező beszámolójának hiányával kapcsolatban. 

2019.12.17

Nagyon rosszul állunk a nemek közti egyenlőséggel

A Világgazdasági Fórum által készített és a Euronews által szemlézett kutatásban, melynek középpontjában a nemek közötti egyenlőség állt, Magyarország nagyon rossz helyen szerepelt.

2019.12.09

Szaniszlóék felszámolták az illegális szeméthalmot

A pestlőrinci polgármester, Szaniszló Sándor élő bejelentkezésben tudatta a helyiekkel, hogy felszámolásra kerül az illegális szeméthalom a Baross utcai kereszteződésénél. 

2019.12.09

Tiltakozzunk a kulturális élet szétverése ellen!

Találkozzunk ma, december 9-én 18.00 órától a Madách téren, álljunk ki együtt a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért!

2019.12.03

Karácsony Gergely: Következményei lesznek a hókáosznak!

Kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, a hókáosz kezelésében az FKF elégtelent kapott, ennek pedig lesz személyi következménye - mondja Karácsony Gergely.

2019.11.26

Csak parkoltatják a százmilliókért vásárolt szűrőbuszokat

Ha úgy tűnik, hogy a kormány tesz valami jót is, végül csak be kell látnunk, hogy valahol mégis hibádzik a dolog. 

2019.11.20

Megakadályozná az atlétikai stadion felépítését Kassai Dániel

Írjatok egy pár mondatos e-mailt a kerületi polgármestereteknek, hogy NEM szeretnétek, hogy megint rajtunk hízzanak Orbán oligarchái - biztat kezdeményezésében Kassai Dániel független önkormányzati képviselő.

2019.10.31

Hiába zavarták el a választók Ughy Attilát, a Fidesz visszahozta

A választáson nagy fölénnyel zavarták el Ughy Attilát a XVIII. kerületi emberek, mégis pozíciót kapott a fővárosi közgyűlésben. A bukott Orbán-báb most ott folytathatja a közpénzcsapolást, ahol abbahagyta.

2019.10.31

Orbán már megint saját csicskását tüntette ki

Orbánnak nem elég, hogy a csicskáit a magyar adófizetők milliárdjaival tömi ki, kitüntetésekkel is kidekorálja a nemzetrontó politikusokat.

2019.10.31

Karácsony Gergely: Hazudni nem szabad!

Karácsony Gergely ismét nagyon elegáns módon intézte el Orbán ócska propagandistáit. Hiába próbálja a fideszes szennylap lejáratni Budapest főpolgármesterét, csak saját magukat égetik le újra és újra.

2019.10.11

Szaniszló elárulta, hogyan éri el a XVIII. kerületi utak felújítását

Szaniszló Sándor, az ellenzék közös XVIII. kerületi polgármesterjelöltje nem tűri tovább, hogy csak az ígérgetés megy a Pestszentlőrinci utak felújításáról. Szaniszló példát mutat, hogyan kell hajthatatlanul kiállni a kerület érdekeiért.

2019.10.11

Soproni Tamás: Paranoia. Arrogancia. Tarlós.

E szavakkal illette Soproni Tamás, terézvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt azt a nagyinterjút, amit az Azonnalinak adott Tapló Tarlós.

2019.10.08

Egy kis városnézés után rájönne Tarlós: ideje nyugdíjba mennie

Orbán utasításait feltétel nélkül követve Budapest tapló főpolgármestere nagyon sok kárt okozott a városnak. Összeszedtünk pár helyet, amit megtekinthetne Tarlós a választások előtt.

2019.10.07

Végre: Szaniszló meg fogja szüntetni az éjszakai repülőgépzajt!

Szaniszló Sándor, az ellenzék közös XVIII. kerület polgármesterjelöltje garanciát vállal arra, hogy október 13-a után megszünteti a helyiek életét megkeserítő repülőgépek okozta zajszennyezést.

2019.10.07

A tanárok fizetésén viccelődött Ughy Attila

Annyi fizetésemelést kaptak a tanárok, hogy nem is csoda, ha egy Mercedes parkol ott, ahol ők vannak – ezzel poénkodott a polgármester, amikor éppen egy pedagógusnak tartott rendezvényre érkezett.

2019.10.03

Nem fogod elhinni: ebben az 5 városban tovább élnél, mint Budapesten

Budapesten a születéskor várható átlagos élettartam 77 év, a 2017-ben született nők 80, a férfiak 74 esztendeig élnek majd átlagban. Ez a magyar átlagnál ugyan jobb eredmény, de nemzetközi viszonylatban nem kifejezetten az. Ebben az 5 városban például tovább élnél, mint a magyar fővárosban.

2019.10.03

Budapest belterületére nem tudnak egy órán belül mentőt küldeni

Elkeserítő videó látott napvilágot a budapesti mentőellátással kapcsolatban. Maga a mentésirányító ismeri el a felvétel végén, hogy nem tudnak egy órán belül sem mentőt küldeni Budapest belterületére. 

2019.10.02

Adósságban úszik a főváros Tarlósék miatt

Idén júliusban mintegy 17,5 milliárd forint folyószámlahitelt kapott a fővárosi önkormányzat az OTP Banktól – írta a Napi.hu a városháza szerződései alapján.

2019.10.01

A tapló Tarlós saját gyávaságát próbálja Karácsonyra kenni

Bár Tarlós a világ leggyávább főpolgármestereként menekül a Karácsony Gergellyel való vita elől, a baráti rádióban nagy pofával szidja az ellenzék jelöltjét. Persze ebből az interjúból is csak az bizonyosodott be, Tarlós nem tud felmutatni semmit főpolgármesterként.

2019.10.01

Baranyi bebizonyítja a fideszeseknek: szennyezett a Duna vize

A Duna alacsony vízállása miatt látható és szagolható az az óriási szennyezés, amit az Óbudai Gázgyár évtizede óta okoz. Az azonnali lépések kiköveteléséért Baranyi Krisztina vízmintát küld a felelős Orbán-báboknak, így Tarlós Istvánnak is. 

2019.09.25

Az alpolgármester a gyerekek életének veszélyeztetésére utasítaná az óvodákat?

Megdöbbentő levelet kaptunk egy pestimrei olvasónktól. Ha igaz, ami ebben áll, Galgóczy Zoltánnak nemcsak azonnal távoznia kell a közéletből, de bíróság előtt is felelnie kell majd tetteiért! A levelet változtatás nélkül közöljük. Ti mit gondoltok erről?

2019.09.20

A tapló Tarlós régen még nem volt ilyen gyáva

Egy 2006-os felvétel felbukkanásával végképp nevetségessé vált Orbán budapesti bábja, Tarlós István. Kiderült, hogy akkor még nem menekült ennyire a nyilvános vita elől. 

2019.09.19

Bizonyíték: Berki a Fidesz trolljelöltje!

A zuglói fideszessel közös kampányfilmje egyértelműen bebizonyította, hogy Berki Krisztián a Fidesz kamujelöltje.

2019.09.17

Karácsony: Fideszes mutyi a fővárosi patkányos közbeszerzés

Karácsony Gergely közölte: a bíróság kimondta, hogy "hazudtak és csaltak" a főváros fideszes vezetői a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzés kapcsán.

2019.09.17

Kamu szervezettel próbál nyerni a Fidesz a XVIII. kerületben

Az utolsó pillanatban indult el és gyűjtötte össze (lehetetlen módon) az ajánlásokat a XVIII. kerületben egy egyesület. Nem lehet azonban kétség afelől, ez egy fideszes egyesület, ami az ellenzéktől próbál szavazatokat elvenni. 

2019.09.16

A TASZ feljelentette Gulyás Gergelyt, mert Tarlósnak kampányolt

Mivel Gulyás Gergely a kormány hivatalos álláspontját közvetítő Kormányinfón Tarlós István mellett kampányolt, A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) választási kifogást készített Karácsony Gergely beadásával. A kifogásban a jogsértés megállapítását, attól való eltiltást és bírság kiszabását is kérik. 

2019.09.16

Karácsony: Valódi segítséget a Budapesti fiataloknak!

Karácsony Gergely, közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Fekete Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatón ismertették, hogyan oldanák meg a budapesti fiatalokat sújtó legnagyobb problémákat. 

 

2019.09.16

Karácsony kampánya: Tarlós és a betegek

Karácsony Gergely egy bőven megérdemelt negatív hangvételű kampányt indított Tarlós ellen. A fideszes főpolgármester ugyanis előszeretettel sértegeti és becsmérli az ellenzék tagjait, aktivistáit és politikusait, tehát azokat akik nem értenek egyet vele és a kormánypárttal.

2019.09.16

Szaniszló: Mi a devizahitelesek oldalán állunk!

Szaniszló Sándor polgármesterként a fideszes városvezetéssel ellentétben segíteni fog a lakhatási gondokkal küzdőknek. Visszaállítja a panelprogramot, mert a devizahitelesek oldalán áll.

2019.09.12

Az orbáni rendőrállam átlépett egy újabb határt!

Szerda este ismét átlépett egy határt az Orbán-rezsim: egy Fidesz-ügynök fotója alapján kezdte el meglepő gyorsasággal vegzálni a rendőrség Pikó Andrást és kampánycsapatát. Összeszedtünk pár valódi ügyet, amivel foglalkoznia kéne Orbán rendőrségének. 

 

 

Kövessen minket

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom