Láng Zsolt, fideszcsicska 50 milliárd forintot követel a fővárostól

Láng Zsolt, fideszcsicska 50 milliárd forintot követel a fővárostól

A fővárosi Fidesz frakció 50 milliárd forintot követel Karácsony Gergelyéktől járványügyi védekezésre. Ráadásul azt kamuzzák, hogy ha ezt a hatalmas összeget nem kapják meg azzal a főpolgármester cserben hagyja az embereket.

Láng Zsolt a II. kerület bukott polgármestere a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azzal az irreális tévképzettel állt elő, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. Ugyanezt azonban a kormánytól nem kérik.
A fővárosi Fidesz azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, valamint "sürgősen hívja össze" a fővárosi közfejlesztések tanácsát, illetve kezdjen tárgyalásokat többi között a kis- és közepes vállalkozók képviselővel, a szállodaszövetséggel és a taxisok érdekképviseletével. Saját pártjuktól azonban nem kérik számon miért sanyargatják az önkormányzatokat, köztük legnagyobb mértékben a fővárost.

Láng Zsolt megint csak vádaskodik, de semmit nem tesz

Karácsony Gergely "helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre(...), mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd-projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át" - írja közleményében a Fidesz fővárosi frakciója. 
Dorosz Dávid szerint nehéz eldönteni, hogy a budapesti Fidesz és Láng Zsolt ellenzékben vagy kormányon felelőtlenebb. Abban egyetért Lánggal, hogy szükséges megsegíteni az említett ágazat dolgozóit. 

A segítség valóban elengedhetetlen, de Láng Zsolt követelhetne akár 100 vagy ezer milliárdot, az is hasonlóan hiteles lenne a szájából - írja a főpolgármester-helyettes.
Az ellenzéki politikus szerint Láng sokat tehetne a helyzet javítására:
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy a turizmusnak szánt támogatásokból – alighanem politikai okok miatt - a kormány ne zárja ki a budapesti vállalkozásokat, mint ahogyan ezt eddig megtette
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy a gazdaságvédelemre szánt összegekből a fideszes oligarchák helyett nagyobb arányban részesedjenek a bajba jutott kis- és közepes vállalkozások
  • vesse fel a kormánynál, hogy hatalmas összegű fegyvervásárlások helyett inkább a bajba jutott embereket és vállalkozásokat támogassák
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy az Európai Uniótól érkező válságkezelő támogatás érdemi részét a kormány az önkormányzatok bevonásával fordítsa válságkezelésre
A fideszcsicska szokás szerint nem mondd semmi konkrétumot, nem áll elő értelmes javaslatokkal, csak hazudozni, vádaskodni tud, és irreális összegeket követelni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Így is lehet - Orbánék elvesznek, Szaniszló Sándorék segítenek

3,8 millió forint gyorssegélyt nyújtott a XVIII. kerületi önkormányzat a vámpírkormány elvonásai miatt nehéz helyzetbe került pestszentimrei Wesley kincsei Iskolának.

  • 2020.09.22

Somody László: amit a kormány elvesz, mi igyekszünk abból minél többet visszaadni

A vámpírkormány úgy döntött, hogy megvonja a támogatást Iványi Gábor iskoláitól. A kerület momentumos politikusai szeretnének segíteni a bajba jutott szervezeten.

  • 2020.09.22

Horváth Csaba: Állítsa le a kormány az emberkísérletet a Puskás Arénában

Horváth Csaba (MSZP) Zugló polgármestere szerint amire a kormány készül, az nem focimeccs, hanem emberkísérlet. Azt kéri legyen zártkapus a szuperkupa.