Helyi ügyeink

2020.07.03

Megtartották a járvány utáni első képviselő-testületi ülést a XVIII. kerületben

Több hónap után az első képviselő-testületi ülés zajlott le tegnap. Szó esett többek között: a jövő évi költségvetésről, Orbánék megszorításairól, lakástámogatási programról. Nagy Károly (Momentum) megpróbált érdemi vitát folytatni a helyi fideszcsicskákkal, de ők egyetlen észérvet sem tudtak mondani.

2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

2020.07.02

A XVIII. kerületi ellenzéki politikusok a reptéri zaj miatt fordultak Palkovicshoz

A reptéri zaj ügyben egyeztetést kezdeményeztünk Palkovics László miniszter úrral - írja Somody László (Momentum) kerületünk alpolgármestere.

2020.07.01

Megkezdődött a szúnyogirtás a XVIII. kerületben

A szúnyogirtás első helyszíne Bélatelep volt, a Tünde utcánál - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.06.30

A helyi Fidesz hazugságokat terjeszt a Flór Ferenc utca tervezett átépítéséről

A lakájmédiában terjedő hazugságokkal szemben sem aszfaltburkolatú úttest, sem átmenő gépkocsiforgalom nem lesz a Flór Ferenc utcában - írja a TV18.

2020.06.30

Napvitorlák kerülnek a 18. kerületi játszóterek fölé

A nyár és a hőség megérkeztével a napvitorlák is kikerültek a játszóterek homokozói fölé - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.06.30

Csúsztatott iskolakezdés lehet Budapesten

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

2020.06.29

Nyári diákmunka program a XVIII. kerületben

Idén is elindul a nyári diákmunka program, melyben a XVIII. Kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata is részt vesz.

2020.06.26

Szaniszló: 10 év után valóban megkezdődik az Üllői út felújítása

"Kerületünk a fővárosban a második legnagyobb útépítési projektet lobbizta ki" - mondja Szaniszló Sándor (DK) polgármester.

2020.06.26

Nagyon menőn néz ki a megújuló Nyugati pályaudvar

Látványos állványozással újítják fel a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét. 

2020.06.24

Nyitnak a strandok és az uszodák a XVIII. kerületben

2020. Június 26-tól teljes üzemben megnyitják a a Park uszodát, a Vilmos Endre Sportcentrum uszodáját (MALÉV) és a Bókay-strandot.

2020.06.23

Remek program - 10 nap, 20 Minikoncert a 18. Kerületben

Kozma Orsi énekesnő és a Swing a la Django a következő 10 napban 20 minikoncertet ad kerületünben.

2020.06.22

Itt a lista: ezeket a felújításokat bukja Budapest Orbán miatt!

A vámpírkormány vezetőjének, Orbán Viktornak a brutális megszorításai miatt 65 milliárdot kell zárolni a fővárosban: utak, terek, épületek, villamospályák felújítása maradhat el idén Budapesten!

2020.06.22

Remek hír - Nincs több sorbanállás a Zsebők Zoltán Szakrendelőnél

Az utóbbi időben érkezett az önkormányzathoz panasz arra, hogy sorban kell állni a Zsebők Zoltán Szakrendelő előtt. Szaniszló Sándorék intézkedtek az ügyben!

2020.06.22

Szaniszló Sándorék segítik a XVIII. kerületi szülőket és gyerekeket

A fővárosi DK-s polgármesterek az elmúlt hónapokban többször is összefogtak a jó cél érdekében. Most nyári táborok szervezésével segítik a szülőket és a gyerekeket.

2020.06.19

Járdaépítési program indul Szemere- és Erzsébettelepen

"Elindul a körzetemben a járdaépítési program végrehajtása" - számol be róla kerületeünk alpolgármestere Somody László. A munka várhatóan június 15. és július 6. között zajlik majd. 

2020.06.19

Karácsony: már Budapest finanszírozza az államot

A kormányok előszeretettel tekintek úgy Budapestre, mint afféle fejőstehénre. Sikerült az elmúlt években csontsoványra éheztetni, most pedig vágóhídra akarják küldeni - írja Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

2020.06.18

20 helyszínen dolgoznak a csapadékvíz elvezetésén a XVIII. kerületben

Amit ígértünk, nem felejtettük el, a csapadékvíz elvezetés most is napirenden van - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.06.18

MSZP: szavazzanak a budapestiek a tűzijátékról!

Az MSZP a fővárosiakhoz fordul, hogy szavazzanak arról: gigantikus tűzijátékot vagy a Lánchíd felújítását akarják - közölte Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

2020.06.18

Lényegesen olcsóbb a BKK-bérlet, mint 7 éve volt

Budapesten a városi közlekedésben a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás a közösségi közlekedés. Ráadásul jelenleg olcsóbbak a bérletek, mint régebben voltak.

2020.06.17

Lezárult annak a férfinak az ügye, aki halálra verte nagynénjét a XVIII. kerületben

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölte meg rokonát a XVIII. kerületben - írja a police.hu.

 

2020.06.17

Karácsony megálljt parancsolt: a fideszes vállalkozó nem húzhatja le a fővárost

Orbán vállalkozója egyre csak több és több pénzt követelt, Karácsony azonban most megálljt parancsolt a NER-lovagnak. 

2020.06.16

A XVIII. kerületben is okozott károkat a vihar

Somody László (Momentum) alpolgármester, és Kassai Dániel független önkormányzati képviselő kerületünkben több helyen felmérték, hogy milyen károkat okozott az elmúlt napok időjárása.

2020.06.15

Karácsony: parádé helyett a Lánchídra költsük a pénzt!

Nekünk fontos a Lánchíd, ezért határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környékén bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Amit pedig a tűzijátékon megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására - írja a főpolgármester.

2020.06.15

Újra megindul az élet a Zsebők Zoltán Szakrendelőben és a Polgármesteri hivatalban is

Június 15-től a Polgármesteri Hivatal újra fogadja a kerületieket. Mától visszaáll az eredeti ellátási rendszer az egészségügyben is.

2020.06.12

Szemétszedés lesz a Szemeretelepen

Június 21-én vasárnap szemétszedés lesz a Szemeretelepen - hívja fel az akcióra a figyelmet Somody László (Momentum), alpolgármester. 

2020.06.12

Gyerekek táboroztatását segíti az önkormányzat a XVIII. kerületben

A 18. kerületi önkormányzat azoknak a gyerkeknek a nyári táboroztatását segíti, akiknek a családja nehéz helyzetbe került a járvány miatt.

2020.06.11

A DK 18. kerületi szervezete tiltakozik Orbánék kizsákmányolása ellen

Ferencz István (DK) kerületünk alpolgármestere és a párt helyi tagjai kiállnak a helyiek mellett, és tiltakoznak Orbánék megszorításai ellen.

2020.06.11

Karácsony: a Lánchidat mindenképpen felújítjuk

A Lánchidat nemzeti kincsnek tekintjük, ezért akkor is fel fogjuk újítani, ha beleroskadunk, mégpedig lehet, hogy beleroskadunk - írta a főpolgármester közösségi oldalán.

2020.06.10

László Imre feljelentette a Fidesz-kormányt

Nem hajlandóak kifizetni azt a 88 millió forintot sem, amit a helyettük elvégzett feladatokra költött az újbudai önkormányzat.

2020.06.09

A Momentum 18. kerületi képviselői kiállnak az önkormányzatért, ellentétben a Fidesszel

Orbánék kivéreztetik az önkormányzatokat, szétadóztatják őket. Az elvonások, a megszorítások több milliárdos kiesést jelentenek majd a XVIII. kerületnek. A Momentum helyi képviselői azonban ezt nem hagyják annyiban!

2020.06.08

Milliárdokat vesz el a XVIII. kerülettől az Orbán-kormány

A vámpírkormány igazi bosszúhadjáratot folytat az önkormányzatok ellen. Kiderült, hogy 2024-ig minden évben kiakarják fosztani az önkormányzatokat, megvonják a gépjárműadót, felemelik a szolidaritási adót.

2020.06.08

Hamarosan pancsolhatunk - Június 15-én kinyit a Park Uszoda strandja

A Bókay-kert és egész Dél-Pest egyik kedvenc strandja, a Park Uszoda strandja június közepén kinyit, de bizonyos szabályokat be kell majd tartani.

2020.06.08

Életet mentettek a 18. kerületi Kerekerdő Óvodában

Egy apuka, aki éppen a gyermekéért ment az óvodába, valamint a dolgozók mentették meg az óvónő életét a Kerekerdő Óvodában. Szaniszló Sándor (DK) polgármester az önkormányzat nevében köszönte meg a hősies cselekedetet. 

2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

2020.06.05

Szaniszló Sándor: Ha a kormány nem látja el a feladatát, akkor nekünk kell ellátni

A XVIII. kerületi önkormányzat ingyenes teszteket biztosít azok számára, akiknek orvosi vizsgálatuk előtt kötelező negatív koronavírus-tesztet felmutatni. Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere úgy gondolja, ha már a kormány ehhez nem biztosít teszteket, akkor nekik kell segíteniük ebben.

2020.06.04

Ez igen - Kunhalmi Ágnes egy percet sem tétlenkedik a Parlamentben

Míg a fideszesek csak azért járnak be a Parlamentbe, hogy megszavazzák az Orbán által utasított dolgokat, addig Kunhalmi Ágnes beadványokkal, és felszólalásokkal hívja fel a problémákra a figyelmet, és javasol megoldásokat. 

2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.

2020.06.03

Katonák fertőtlenítették a Somogyi László Szociális Szolgálat gondozóházat

A járványügyi veszélyhelyzet második hónapjában a XVIII. kerületi önkormányzat elfogadta a Magyar Honvédség megelőző fertőtlenítésről szóló felajánlását, amelyet a Somogyi László Szociális Szolgálat gondozóházában örömmel fogadták. Most került sor a fertőtlenítésre.

2020.06.03

Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

A helyzet javult, de a veszély még nem múlt el. Megint sok múlhat a budapestieken - Karácsony Gergely főpolgármester szerint.

2020.06.02

Ingyenes koronavírus-teszteket kaphatnak a XVIII. kerületi lakosok

"Ingyenesen igénybe vehető koronavirus tesztelést ajánlunk fel 18. kerületi betegek számára" - írja Szaniszló Sándor (Demokratikus Koalíció), kerületünk polgármestere.

2020.06.02

Ötezer forintos ajándékkártyát ad a XVIII. kerületi rászorulóknak a DK

A támogatást a kerület egyik bevásárlóközpontjában lehet beváltani, melyet a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak a Demokratikus Koalíció helyi szervezete. 

2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

2020.05.29

Járdák újulnak meg, kátyúk tűnnek el a XVIII. kerületben

1220 négyzetméter kátyús területet javítottak ki a XVIII. kerület üzemeltetésében lévő utakon a Városgazda18 munkatársai, valamint 1,7 kilométer új járdával készültek el, 180 méter pedig folyamatban van.

2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

2020.05.28

Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart

A tervek szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

2020.05.28

Ismét bevezetik a fővárosi lakásrezsi-támogatást

A budapesti lakásrezsi-támogatás újbóli bevezetéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.05.28

Szaniszló Sándor: 200 embert kellene elküldeni Orbánék megvonásai miatt

A XVIII. kerület közel 4 milliárd forintot veszít, ha valóban növekszik a szociális hozzájárulás mértéke és elveszik a gépjárműadót. Ez esetben kénytelenek lesznek tömeges elbocsátásokra az önkormányzatok.

2020.05.27

A Momentum kikényszeríti, hogy a fideszesek színt valljanak: Orbán vagy a főváros?

A Momentum megszavaztatja a budapesti fideszes képviselőket: Orbánt vagy a kerületi embereket képviselik? Itt az ideje, hogy színt valljanak az önkormányzatokat érintő megszorításoktól.

2020.05.27

Petrovai László: 4 milliárd forintot vesz el a kormány a 18. kerülettől

Petrovai László (Párbeszéd) kerületünk alpolgármestere arra hívja fel a figyelmet a kormány által benyújtott 2021-es költségvetésből kiderül, hogy Orbánék elvonják a gépjárműadót jövőre is, és további szolidaritási támogatást követelnek.

2020.05.27

Programokkal készül a BKK a gyermeknapi hétvégére

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal, koncertekkel, előadással, rajzpályázattal, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a fővárosban utazókat május utolsó hétvégéjén.

2020.05.27

Igazi örömhír - Átadták a teljesen megújult Havanna piacot

Karácsony Gergely főpolgármester, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és Szaniszló Sándor polgármester közösen adták át a modern, megújult piacot a Havanna-lakótelepen.

2020.05.26

Kunhalmi Ágnes fertőtlenítőszereket vitt a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe

Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője, és Pál Norbert Pestszentimre önkormányzati képviselője fertőtlenítő szereket vittek a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe.

2020.05.26

Hétvégén újra elindul a Zugligeti Libegő

A pünkösdi hosszú hétvégén újra várja a kirándulókat az idén 50 éves Zugligeti Libegő, amely júniusban és júliusban hétvégenként és ünnepnapokon már üzemel majd.

2020.05.26

A főváros nem akar parkolóházat a Biodóm mellé

A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé – reagált a fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak a Facebook-bejegyzésére

2020.05.26

Nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés ülését Karácsony

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

2020.05.26

Szaniszló Sándor meglátogatta a nemrég született hármas ikreket

Kerületünkben közel 900 gyermek születik évente, ezzel a 18. kerületben az egyik legmagasabb a születések száma fővárosi viszonylatban is. Egy hónapja hármas ikrek születtek a kerületben, akiket a polgármester meglátogatott.

2020.05.25

Így támogatta Soros Budapestet egymillió euróval!

Korányi Dávid, a főpolgármester városdiplomáciai csoportvezetője interjút adott az Indexnek, amiben többek között arról is beszélt, hogy Soros maga jelentkezett a lóvéval.

2020.05.25

Virágba borult a XVIII. kerület, felújítások kezdődnek

A kerület több helyszínén 150.000 egynyári virágpalántát ültetnek a napokban a Városgazda munkatársai.

2020.05.22

Szaniszló Sándor bérlakásokkal segítené a 18. kerületi rászoruló családokat

Ahogy a járványhelyzet során többször is, úgy most is összefogtak a DK-s polgármesterek. Ezúttal azokat segítenék, akik elvesztették otthonukat a vírus miatt.

2020.05.22

Szaniszló Sándorék átadták a Zsebők Zoltán Szakrendelő megújult laborját

Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere, Kassai Dániel független önkormányzati képviselő és Dr. Szebényi Attila főigazgató társaságában adta át a teljesen felújított, korszerű laboratóriumot. Ezzel még nincs vége az egészségügyi fejlesztéseknek.

2020.05.21

Hamarosan megnyílik a teljesen átalakult Havanna Piac

Kőrös Péter alpolgármester szerint már ennek a hétnek a végén megnyílhat a teljesen megújult Havanna Piac. "A kampányban megígértük, és meg is csináltuk" - mondja.

2020.05.20

Újra látogatható a Budapesti Állat- és Növénykert!

A hatvanhat nap után újranyíló állatkert egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben.

2020.05.20

BKV: a szájmaszk ezután is kötelező, a kesztyű javasolt

Az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt - közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

2020.05.19

Megszépülnek a XVIII. kerület uszodái

Bár az uszodák egyelőre még zárva vannak, a XVIII. kerületben dolgoznak azon, hogy az újraindításkor minden a legnagyobb rendben menjen. Így több uszodában is karbantartanak, felújítanak.

2020.05.19

Ők Budapest hősei - Megindító videó!

Közterületi és internetes kampányban mond köszönetet Budapest azoknak, akik munkájukkal a karantén alatt is fenntartották a város működését - írt közleményében a Fővárosi Önkormányzat.

2020.05.14

Karácsony: hétvégére megnyitják a gyalogosok előtt a pesti alsó rakpartot

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.05.13

Több, mint 1 millió forintot gyűjtött a Momentum a XVIII. kerületi lakosoknak

Somody László Zoltán (Momentum) a XVIII kerülete egyik alpolgármestere és önkormányzati képviselője számolt be arról, hogy rengeteg civil adományozott arra felhívásra, melyet közzé tettek. A Momentum helyi szervezete pedig 1,2 millió forintot gyűjtött.

2020.05.13

Karácsony javaslatcsomagja Budapest újranyitásért

Budapest Restart címmel 7+1 pontos javaslatcsomagot dolgozott ki a főváros felelős újranyitásért a főpolgármester, aki a dokumentumban javaslatokat fogalmazott meg a kormánynak, és a fővárosi hatáskörben meghozandó döntésekről írt.

2020.05.12

300 koronavírus tesztet kap a fővárostól a XVIII. kerület

A XVIII. kerület 300 PCR tesztet kapott az egészségügyi-, illetve a szociális ágazatban dolgozók szűrésére a fővárostól. Szaniszló Sándor (DK) a kerület polgármestere a TV18-nak elmondta az önkormányzat saját forrásból is megpróbál beszerezni biztonságos teszteket.

2020.05.11

László Imre: a fővárosiakat büntetnék a betegek átszállításával?

Politikai döntések helyett végre felelős, szakmai lépésekre van szükség – mondja Újbuda polgármestere.

2020.05.11

Milyenek az új kerékpársávok? A BKK a közlekedők véleményére kíváncsi

A nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokról kéri a környéken közlekedők véleményét a Budapesti Közlekedési Központ.

2020.05.08

Karácsony: lássunk tisztán, hogy győzzünk!

Aki értesítést kap a reprezentatív tesztelésben való részvételről, vegyen részt a szűrővizsgálaton - kéri a budapestieket a főpolgármester.

2020.05.08

Újabb bizonyíték arra, hogy mennyire összetartóak a XVIII. kerület lakói

A járvány kitörése óta számos alkalommal mutatták meg a kerületünk lakói, hogy mennyire összetudnak fogni a bajban. Önkéntesek segítik a nyugdíjasokat, rászorulókat, különböző adományokat ajánlanak fel emberek. Le a kalappal!

2020.05.08

Ma kezdődik a Nyugati tetőszerkezetének felújítása - itt volt már az ideje

Budapest első főpályaudvara, az 1877-ben átadott Nyugati pályaudvar nem csak azért különleges, mert a párizsi Eiffel tornyot tervező Gustave Eiffel irodája tervezte. Azért is, mert eső idején bent a csarnokban is esik. 

2020.05.07

Nyitva lesz hétvégén a Margitsziget!

A fővárosi önkormányzat ezen a hétvégén végre nem zárja le a Margitszigetet. Csoportosulni nem szabad, de sétálni, futni kimehetünk.

2020.05.07

Szaniszló Sándor 3000 maszkot vitt a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere szerint még mindig nincs elegendő maszk az orvosi rendelőkben, ennél is nagyobb probléma, hogy tesztelés sincsen.

2020.05.05

Felmentette a BKK vezérigazgatóját a főpolgármester

Felmentette Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját kedden Karácsony Gergely. A városvezető Fendrik Lászlót, a társaság vezérigazgató-helyettesét bízta meg a folytatással.

2020.05.04

Helyi vállalkozásoknak segítenek Szaniszló Sándorék

A XVIII. kerületi önkormányzat 50 millió forintos alapot biztosít a helyi vállalkozások segítésére. A legfőbb cél a bajba jutott vállalkozások bérleti díjának csökkentése.

2020.04.30

Indulnak a közlekedésbiztonsági tesztprojektek Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette: fővárosi közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási terv kidolgozására vonatkozó javaslat elfogadásával elindulnak a kerületekkel egyeztetett tesztprojektek.

2020.04.29

A kormány gazdasági megfontolásokból veszélynek teszi ki a XVIII. kerületieket

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere szerint azzal, hogy a kormány kötelezi az önkormányzatokat ügyeletes óvodák működtetésére, veszélyezteti a kerületeiket.

2020.04.27

Kunhalmi Ágnesék maszkokat osztottak a XVIII. kerületben

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerület országgyűlési képviselője, Kőrös Péter alpolgármesterrel és Fehér Gábor önkormányzati képviselővel osztott maszkokat a Havanna piacon.

2020.04.27

20 ezer maszkot osztott szét a DK Budapesten

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány magára hagyta az embereket. Ezért is vették saját kezükbe a maszkosztást. 

2020.04.27

Fotókkal bizonyítjuk: A budapestiek példásan viselkednek járványügyben

Az FKF, a BKK, de legfőbbképpen a budapesti lakosok azok, akiknek a dicséretes magatartása miatt esély van a járvány megfékezésére. Mutatjuk:

2020.04.24

Hat fővárosi park megújításáról várják a budapestiek véleményét

Hat budapesti park megújításáról lehet véleményt nyilvánítani online, a www.kozossegitervezes.hu oldalon - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

2020.04.24

Karácsony Gergely: Köszönöm Nektek!

A budapestiek minden nap bizonyítják, hogy ennek a csodálatos városnak a lakói önmagukért és egymásért is felelős, érző és gondolkodó emberek - írja a főpolgármester.

2020.04.23

20 ezernél több koronavírus-tesztet szerzett be Budapest

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy a Fővárosi Önkormányzat a saját pénzéből kell megvásárolja a teszteket, és ezt meg is teszi.

2020.04.23

Karácsony: az lett volna a baj, ha ott találják az orvost a Pesti úti otthonban

Ez nem vicc: a tisztiorvosi hivatal karanténba helyezte az idősotthon orvosát, majd kivonult az otthonba és megállapította, hogy nincs ott.

2020.04.23

A tervek szerint halad a 3-as metró felújítása

A 3-as metróvonal Kőbánya-Kispest és Népliget állomás közötti felújítási munkálatai a terveknek megfelelően haladnak, a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések nem korlátozzák a korszerűsítést.

2020.04.23

Kötelező a maszk a XVIII. kerületi piacon, változnak az idősávok

A piaci árusoktól, és a lakosságtól érkező kéréseknek eleget téve Szaniszló Sándor (DK) polgármester módosította a kerületi piacok használatára kialakított korosztályos idősávokat.

2020.04.23

A főpolgármester-helyettesek is maszkot osztogattak

Miután hétfőtől kötelező lesz a védőmaszk a BKK járatain, Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesek is maszkokat kezdtek osztogatni.

2020.04.22

50 ezer forintot kapnak, akik a kórházból elküldött családtagjukat ápolják a DK-s kerületekben

A Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból.

2020.04.22

Hétfőtől csak maszkban lehet utazni a tömegközlekedésen

A fővárosi közösségi közlekedésben hétfőtől életbe lépő új utazási feltétel betartását elősegítendő Budapest tíz forgalmas csomópontján 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a következő napokban - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

2020.04.21

100 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzattól a 18. kerületi lakosok

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere elfogadta azt a rendeletet, mely egy 100 millió forint keretösszegű támogatást biztosít a kerületieknek, akik a járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe.

2020.04.20

Karácsony Gergely: a Fidesz hazudik, mint állat!

A kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk olyan dokumentumokat, amelyek ezeket a hazugságokat cáfolták - mondta el a főpolgármester.

2020.04.20

Izolációs szobákat alakítottak ki a XVIII. kerületi idősek otthonában

Ferencz István (DK) a XVIII. kerület alpolgármestere ellenőrizte, hogyan készülnek fel a Somogyi László Szociális Szolgálatnál, arra az esetre, ha esetleg koronavírusos beteget kell majd ellátni.

2020.04.16

BKK: egy hónap alatt 37 ezerszer utaztak közbringákkal

A 100 forintos havidíjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a közbringákat, a felhasználók mintegy hatvan százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

2020.04.15

A Tétényi úton elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása

A fővárosi önkormányzat korábban döntött extra kerékpársávok kialakításáról, hogy segítse a koronavírus-járvány idején a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

2020.04.14

Felújítások a 18. kerületi óvodákban

Szaniszló Sándor (DK), a XVIII. kerület polgármestere szerint a járvány elleni védekezésen túl fontos a jövőre is gondolni, ezért felújítások kezdődtek a helyi óvodákban, bölcsődékben.

2020.04.07

A kormány által nehezített helyzetben is próbálnak minden rászorulónak segíteni Szaniszló Sándorék

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere interjút adott a helyi TV-nek. Az interjúban arról beszél mekkora nehézségekkel küzdenek a kerületben, és mivel segítik az időseket.

2020.04.03

10 ezer egészségügyi csomagot állítottak össze Szaniszló Sándorék

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere arról számolt be, hogy kollégáival rengeteg egészségügyi csomagot állítottak össze a koronavírus elleni kerületi küzdelem részeként.

2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

2020.04.01

A Városgazda18 nevében csalók gyűjtenek pénzt a XVIII. kerületben

Sajnos a XVIII. kerületben is megjelentek a csalók. Telefonon hívják fel a helyi lakosokat, és azt állítják, hogy lélegeztetőgépre gyűjtenek. Szaniszló Sándor (DK) polgármester azt kéri mindenki legyen óvatos.

2020.03.31

Védőmaszkok gyártásába kezdtek a XVIII. kerületi Városgazda varróműhelyében

Szaniszló Sándor a XVIII. kerület DK-s polgármestere arról számolt be, hogy mivel továbbra sem kaptak elegendő védőmaszkot, így saját kezükbe vették az ügyet, és maszkokat kezdtek gyártani.

2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.03.30

A XVIII. kerületben a politikusok is önkénteskednek

A XVIII. kerületben fontosnak tartják, hogy a kerület vezető politikusai példát mutassanak, ezért a köztársaságpárti önkormányzati képviselők, illetve a kerület országgyűlési képviselője elsőként álltak be önkéntes segítőnek.

2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

2020.03.26

A XVIII. kerületben mindent megtesznek a segítségre szoruló idősekért

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere Facebook oldalán arról számolt be, hogy 10 szállítóautó érkezett az önkormányzat épületéhez, hogy ezekkel szállíthassák ki az ételt, élelmiszert, gyógyszert a nyugdíjasoknak.

2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2020.03.25

Fertőtlenítik a közterületeket a XVIII. kerületben

A közterületek fertőtlenítése a Gloriett és a Szent Lőrinc lakótelepen kezdődött, folytatódik a Lakatos-lakótelepen, a Brenner parkban (Büdi tó), a Havannán, az Alacskán és a Kandó téren.

2020.03.23

Karácsony: Most jön csak a neheze, de tudjuk, mit kell tennünk!

Védőfelszerelések tömegét kezdte el beszerezni a fővárosi önkormányzat, sőt, ingyenes parkolást fognak biztosítani a kórházi dolgozóknak. Ebből is látszik, Karácsony Gergely pontosan tudja, mit kell tennie a fővárosnak, hogy szembe tudjon nézni a koronavírus okozta kihívásokkal. 

2020.03.23

Zúg a taps a Havanna-lakótelepen

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere jó és rossz példákra is felhívta a figyelmet Facebook oldalán. Ő maga ment oda azokhoz a fiatalokhoz, akik a figyelmeztetések ellenére sem maradtak otthon. Egy másik videóban az látszik, hogy a Havanna-lakótelep erkélyein zúg a taps az egészségügyi dolgozóknak.

2020.03.20

Változások a XVIII. kerületi Kormányhivatalban

A Kormányhivatal mindenkinek az online látogatást javasolja, de egyeztethető személyes ügyintézés is.

2020.03.19

Karácsony: egyeztetnek a plázákkal a parkolók ingyenes használatáról

A fővárosi önkormányzat felvette a kapcsolatot a budapesti plázák üzemeltetőivel, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg tegyék lehetővé a bevásárlóközpontok parkolóinak ingyenes használatát - közölte Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.03.19

Az idősek védelme fontos feladat a XVIII. kerületben

Ferencz István alpolgármester kiemelt feladatnak tekinti az idősek védelmét a XVIII. kerületben, hiszen őket veszélyezteti leginkább a koronavírus.

2020.03.18

AZ FKF felfüggeszti a lomtalanítást Budapesten

A X. kerületben még befejezik a már elkezdett lomtalanítást. A hátralévő kerületekben viszont a járvány elvonultáig elhalasztják.

2020.03.18

Bezár a Bókay kert a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy március 18-tól a Bókay kert teljes bezárását rendelik el. Hamis információ, hogy az önkormányzat kijárási tilalmat fontolgat!

2020.03.17

Előszűrést végeznek a Zsebők Zoltán szakrendelőben

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere további szigorításokat hozott a kerületi lakosok védelmében: a Zsebők Zoltán szakrendelőben ezentúl előszűrést végeznek.

2020.03.16

XVIII. kerületi lakos volt a koronavírus első halálos áldozata

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere tegnap a Facebook oldalán jelentette be, hogy értesülései szerint kerületi lakos a koronavírus első halálos áldozata. Az Operatív Tanács újabb intézkedésekről, bezárásokról döntött.

2020.03.14

Karácsony: bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék

Hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

2020.03.13

Újabb betegnél merült fel koronavírus gyanúja a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere bejelentette újabb betegnél merült fel koronavírus gyanúja a Zsebők Zoltán szakrendelőben.

2020.03.12

Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak

Karácsony Gergely főpolgármester ismét felelősségteljes döntést hozott: a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak bezárnak a koronavírus-járvány miatt.

2020.03.12

Szaniszló Sándor szerint be kellene zárni az iskolákat, óvodákat

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere az ATV műsorában elmondta, hogy kezdenek kifogyni a kézfertőtlenítőből a kerület egészségügyi intézményei, venni pedig csak ötszörös áron tudnának. Kaptak szájmaszkokat, de azok nem védenek a koronavírustól.

2020.03.12

Kunhalmi Ágnes fogadóórát tart Pestszentimrén

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerület országgyűlési képviselője közösségi oldalán bejelentette, hogy mai fogadóórája NEM marad el, Pestszentimrén lesz megtartva 17 órától.

2020.03.11

Karácsony felkészíti a fővárost a koronavírus elleni védekezésre

Karácsony Gergely felelősen viselkedik a koronavírus ügyében. Megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum. Ez már most fontos intézkedések sorát hozta. 

2020.03.10

Dorosz: tovább jár a metró pénteken és szombaton

Egy órával tovább, éjjel fél kettőig jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként, a meghosszabbított éjszakai üzemidő március 13-án, pénteken lép életbe - jelentette be Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes.

2020.03.10

Jó hírek érkeztek Szaniszló Sándortól

Szaniszló Sándor (DK) arról számolt be, hogy hazaengedték a kórházból azt a holland férfit, akinél koronavírus gyanúja merült fel. A polgármester nem kapott hivatalos tájékoztatást, saját maga beszélt a férfival.

2020.03.09

A főváros megbecsüli az FKF munkavállalóit - béremelést kapnak

Karácsony Gergely aláírta Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél a 2020-as bérmegállapodást. Tíz és hét százalékos béremelést kapnak a dolgozók. Az FKF vezetői is meg vannak elégedve a bérmegállapodással. 

2020.03.09

Megalakult a XVIII. kerületi Operatív Tanács

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere mindent megtesz, hogy a helyi lakosok folyamatos tájékoztatást kapjanak. Megalakult az Operatív Tanács a kerületben, több rendezvény elmarad.

2020.03.06

Megjelent a koronavírus a 18. kerületben

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerületi polgármester bejelentette a Zsebők Zoltán szakrendelő háziorvosi rendelésén egy holland férfi fejfájással és magas lázzal jelentkezett. Koronavírus gyanúja miatt a beteget elkülönítették, de mielőtt átszállították volna a Dél-Pesti Centrumkórházba, a beteg hazament. A kerületi rendőrség kereste a férfit, de végül délután ő maga jelentkezett kivizsgálásra.

2020.03.05

A BKK új vezetőjének jobbnál jobb tervei vannak Budapest közlekedésével

Még idén megkezdődhet a 3-as metró aluljáróinak felújítása. Ráadásul az elektromos rollerek és az e-jegy ügyével is foglalkozik Varga Ivett. Nem kétség: a lehető legjobb vezérigazgató kerület a BKK élére. 

2020.03.04

Tavaly óta nincsenek betörések a Havanna-lakótelepen

Csökkent a betörések, az autólopások, és autó feltörések száma a XVIII. kerületben. Szaniszló Sándor (DK) polgármester hatalmas eredménynek tartja, hogy az egykor hírhedt Havanna-lakótelepen tavaly óta nem regisztráltak betörést.

2020.03.03

Megújulhat a Gyorsforgalmi és az Üllői út

Szaniszló Sándor a 18. kerület polgármestere Szlahó Csabával, Vecsés polgármesterével tárgyalt az Üllői út és a Ferihegyi Gyorsforgalmi út felújításáról.

2020.02.28

Fürjes: korszerű HÉV szerelvények jönnek Budapestre

A kormány és a főváros megegyezett többek között arról, hogy alacsony padlós, légkondicionált járművekre cserélik a következő EU-s költségvetési ciklusban (2020-2027 között) az elavult HÉV szerelvényeket - nyilatkozta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, egyben a Közfejlesztések Tanácsának alelnöke az MTI-nek pénteken.

2020.02.28

Koronavírus - Megalakult a fővárosi operatív törzs

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

2020.02.28

Fontos ügyekben született döntés a 18. kerületben

Elfogadták a 2020-as költségvetést a XVIII. kerületben, emellett számos felújítás, karbantartás mellett is letették voksukat az ellenzéki vezetésű kerület politikusai. Emelkednek a szociális ágazatban dolgozók bérei, több jut az egészségügyre, mint a korábbi vezetés alatt. 

2020.02.26

Megvan Budapest költségvetése

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta idei költségvetését, változtatási tilalmat rendelt el a Liget Budapest Projekt által érintett területre.

2020.02.26

Kunhalmi Ágnes elítéli a Nemzeti Alaptantervet

Kunhalmi Ágnes, a XVIII. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője az ATV műsorában arról beszélt, a NAT egy "nacionalista ás ókonzervatív ideológia mellett teszi le a voksát".

2020.02.25

A lehető legjobb fizetésemelési megállapodása született meg a BKV-nál

Aláírták a BKV Zrt. dolgozóinak fizetésemeléséről szóló megállapodást. Az mostani bérfejlesztés egyértelműen a dolgozóknak kedvez. 

2020.02.25

Szemétszedés lesz vasárnap a Havannán

Március 1-én, vasárnap szemétszedés lesz a Havanna lakótelepen, délelőtt 9 és 12 óra között.

2020.02.24

Varga Ivett működő e-jegyrendszert hoz létre a BKK élén

A BKK új vezetője válaszol a budapestieket leginkább foglalkoztató kérdésekre. 

2020.02.21

Ezeket az útszakaszokat újítanák fel a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor elsőrendű feladatnak tartja az utak javítását és karbantartását azért, hogy mindenki kényelmesen utazhasson, erről egyeztetett a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatójával, és Gyál polgármesterével.

 

2020.02.21

Távozik Persányi Miklós az állatkert éléről

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja - közölte az állatkert.

2020.02.20

Nyáron hatalmas bulit csinál a rakpartra Karácsony Gergely

Remek ötlettel állt elő Karácsony Gergely főpolgármester nyárra. Augusztus végéig folyamatosan rendezvények lesznek a rakparton. 

2020.02.18

50 milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest

Az elkövetkezendő öt évben Budapest az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül.

2020.02.18

Szaniszló emléktáblát avatott a XVIII. kerület egyik legkiemelkedőbb alakjának

Születésének 89. évfordulója alkalmából emléktáblát avatott Kondor Bélának Szaniszló Sándor polgármester. 

2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.

2020.02.14

Remek hír: megkezdődött a kerületi orvosi rendelők rendbetétele

A XVIII. kerület polgármestere ismét részletesen ismertette, mi mindent tett a városvezetés Pestszentimre-Pestszentlőrinc érdekében.  

2020.02.14

Londonhoz hasonlóan tenné élhetővé a fővárost Karácsony Gergely

Londonban járt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki úgy érzi értékes tapasztalatokat és tudást szerzett, amit Budapesten kiválóan fog tudni kamatoztatni.

2020.02.12

Kutatás bizonyítja: Hatalmas siker Karácsony városvezetése

Egy friss közvélemény-kutatás bebizonyította, hogy a budapestiek nagyon meg vannak elégedve Karácsony Gergely városvezetésével, nagy fölénnyel újraválasztanák most is.  

2020.02.12

Megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács

Megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) kedden, a háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.

2020.02.10

Kunhalmi Ágnes tettekben is segít Pestszentimre megtisztításában

Helyi lakosokkal együtt Kunhalmi Ágnes is szemétszedéssel töltötte a hétvégét Pestszentimrén. 

2020.02.10

Szaniszló Sándor bemutatja, milyen a felelős viselkedés a koronavírus kapcsán

Szaniszló Sándor részvételével közös intézkedési tervet dolgoznak ki a fővárosi kerületek a koronavírus veszélyének csökkentése érdekében.

2020.02.07

Karácsonynak komoly tervei vannak a nők esélyegyenlőségének elősegítésére

Az önkormányzatoknak nem csak szimbolikus eszközei vannak arra, hogy elősegítsék a férfiak és a nők közötti különbségek eltűnését - jelentette ki Karácsony Gergely.

2020.02.07

Szaniszló valódi küzdelmet folytat a XVIII.kerület érdekében

A fideszes vezetés alatt Pestszentimre - Pestszentlőrinc kimaradt a valódi fejlesztésekből, ezen fog változtatni Szaniszló Sándor polgármesterként. 

2020.02.06

Jámbor András a fővárosi városházához igazolt

A Mérce alapítója és korábbi főszerkesztője mostantól Kis Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkáját fogja segíteni.

2020.02.04

Partizán: Karácsony gondol a Városliget jövőjére

Jó látni, hogy Karácsony Gergely megválasztása óta végre olyan főpolgármestere van Budapestnek, aki hajlandó részletes tájékoztatást adni a nyilvánosságnak minden ügyben.

2020.02.04

Karácsony Gergely Szlovákia nagykövetével is együtt tud működni

Remek dolgok várnak Budapestre: Karácsony Gergely újabb szövetségest talált a főváros fellendítésére Szlovákia nagykövetének személyében.  

2020.02.04

Lehull a lepel: ezt jelenti Szaniszló Sándor #ÖnökkelÖnökért jelmondata

A XVIII. kerület polgármestere teljes erőbedobással vetette bele magát a 2020-as sportfejlesztésekbe. 

2020.01.31

Szaniszló sorban mutatja be, mi mindent ért el 100 nap alatt

Szaniszló Sándor egy videóban mutatja be minden XVIII. kerületi lakosnak, mi mindent tettek az elmúlt 100 napban a Pestszentimre - Pestszentlőrinc érdekében.  

2020.01.30

Göncz Árpád városközpontnak hívják péntektől az Árpád híd metróállomást

Magyarország korábbi köztársasági elnökéről kapja új nevét a 3-as metró Árpád hídi megállója.

2020.01.30

Animációval mutatták be a 2020-as adózási változásokat a 18. kerületben

Izgalmasan igyekeztek bemutatni az idei adózással kapcsolatos változásokat a XVIII. kerületben.

2020.01.30

Új alapokra helyezi a Fővárosi Közgyűlés működését az szmsz módosítása

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűlés működését és a budapestiek döntéshozatalba való beleszólási lehetőségeit új alapokra helyezi a fővárosi önkormányzat szerdán elfogadott új szervezeti és működési szabályzata.

2020.01.29

Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Karácsony Gergely főpolgármester bevezeti a részvételi költségvetést, így a fővárosiak dönthetik el, mire költsön több pénzt Budapest. 

2020.01.29

Közgyűlés: olcsósítanák a Lánchíd felújítását

Áttekinti a Lánchíd rekonstrukciójára vonatkozó terveket és a közbeszerzési kiírás feltételeit a főváros a beruházás költségeinek csökkentése érdekében - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely kimondta: szükségesnek tartja a Lánchíd felújítását a környék többi fejlesztésével összehangolt módon.

2020.01.28

Kiss Ambrus: helyreállítjuk az ellenzéki jogokat a közgyűlésben

A Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítása a több párbeszédről, a több ellenzéki jogkörről szól és arról, hogy a városlakók jobban beleszólhassanak a fővárost érintő döntésekbe - közölte Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

2020.01.28

Szaniszló Sándor szívesen csempészne a 18. kerületbe egy kis Kubát

Kezeket fel, ki szeretne a nyolcvanas évekhez hasonlóan a XVIII. kerültbe kubai napokat? Nos, akkor jó hírünk van, hiszen Szaniszló Sándor polgármester erőteljesen gondolkozik ezen. 

2020.01.24

Szaniszló minden budapestinek egészségesebb várost biztosít

Egy óriási P+R parkoló biztosításával Szaniszló Sándor jelentősen csökkentheti az autóforgalmat Budapesten.

2020.01.23

Íme a BKK új, elismert és tapasztalt vezetője

Budapest történetében először egy nő vezetheti a Budapesti Közlekedési Központot.

2020.01.22

Karácsony: a Városházán kap helyet a Budapest Galéria

A Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyában kap helyet a Budapest Galéria, és az idén elkezdődik a Merlin Színház korábbi, az utcában álló épületének felújítása - jelentette be a főpolgármester Budapesten, sajtótájékoztatón.

2020.01.21

Karácsony bízik Vitézy szaktudásában

Örülök Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását - írta a főpolgármester a Facebookon.

2020.01.21

Ígéretes tárgyaláson vett részt Szaniszló Sándor

Mindenki tudatában van a Magyar Posta Zrt. hiányosságainak, hiszen napi szinten találkozunk negatívumokkal e téren. 

2020.01.21

Karácsony maga tesztelte az új Mercedes autóbuszokat - FOTÓK

Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak a budapesti lakosok rendelkezésére - a főpolgármester már ki is próbálta őket. 

2020.01.20

Szaniszló elérte: kerületi fiatalok is utazhatnak majd németül tanulni

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere megállapodást írt alá a kerület német testvérvárosának, Rodingnak a polgármesterével.

2020.01.17

Évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistákat

Évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében - mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

2020.01.16

Alig 100 napja polgármester, máris óriási sikereket ért el Karácsony

Karácsony Gergely közel 100 napja főpolgármester. Az ez alkalomból készült interjúból kiderült, az elkövetkező években is sokat kell még csatározni a kormánnyal, de ahogy eddig is, úgy a jövőben is sikeres városvezetés várható.  

2020.01.16

A Főkert új vezérigazgatója egy zöldebb Budapestért fog dolgozni

A mai naptól Zakar András személyében új vezérigazgató dolgozik egy zöldebb és élhetőbb Budapestért a Főkert élén.

2020.01.16

A kubai nagykövet látogatta meg Szaniszló Sándort

Magyarországon csak a 18. kerületben van mellszobra José Marti-nak, Kuba legnagyobb költőjének. 

2020.01.14

Karácsony tovább küzd a Lánchíd felújításának kormányzati támogatásáért

Minden eshetőségre felkészül a főpolgármester, ugyanakkor továbbra is azért fog küzdeni, hogy a kormány támogassa a Lánchíd felújítását. 

2020.01.09

Nem akárki lesz Budapest főkertésze

Karácsony meghallgatta a zöld civil szervezetek tanácsát: hazánk egyik legismertebb és legelismertebb tájépítésze, Bardóczi Sándor lesz Budapest új főkertésze.

2020.01.06

Ádernek ismét sikerült ordas butaságokat beszélnie - Karácsony helyretette

Karácsony Gergely Facebookon bizonyította be: az Orbán hű csicskájaként üzemelő Áder semmit nem tud a klímavédelemről.

2020.01.06

Így szabadulhatsz meg a szükségtelen karácsonyfádtól

Kíváncsi vagy, mit kezdhetsz a már nem használt karácsonyfáddal? Pestszentimre - Pestszentlőrinc alpolgármestere válaszol!

2019.12.20

Szaniszló máris teljesítette egyik fő ígéretét

Felújított útszakasz és megannyi remek programlehetőség - jó hírekkel jelentkezett ezen a héten is Szaniszló Sándor.

2019.12.20

Karácsony elérte: tapasztalt képviselő dolgozik majd Budapestért Brüsszelben

Karácsony Gergely felkenésére Jávor Benedek fogja Budapestet képviselni Brüsszelben. 

2019.12.20

Karácsony ingyenes jégpályát adott a budapestieknek

A Városháza Parkban minden nap várja a korcsolyázni vágyókat Budapest ingyenes jégpályája!

2019.12.16

Példaértékű összefogással kapott meseszép karácsonyfát a XVIII. kerület

Szaniszló Sándornak és Pestszentimre-Pestszentlőrinc lakóinak köszönhetően gyönyörű karácsonyfát kapott a XVIII. kerület.  

2019.12.13

Szombaton fizetni kell a parkolásért, pénteki menetrend lesz

Mivel december 14., szombat munkanap, a hétköznap megszokott parkolási díjak lesznek érvényben Budapesten és több városban. A közösségi közlekedésben pénteki munkanapi menetrend érvényes.

2019.12.13

Karácsony lenyomta a kormányt: rendeletbe foglalják az atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeket

Karácsony Gergelynek sikerült érvényesítenie a budapesti polgárok érdekeit: az atlétikai világbajnokságra olyan létesítmény valósul meg, melyet rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat majd.

2019.12.13

Szaniszló helyreállítja a XVIII. kerület közbiztonságát

A XVIII.Kerület.Ittlakunk.hu készített interjút Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármesterével, Szaniszló Sándorral a kerület jövőjéről, a városvezető terveiről. 

2019.12.11

Segítség szorult helyzetben: végre ingyen BKV jár a munkakeresőknek!

Karácsony Gergely nem a levegőbe beszél, igazi zöld baloldaliként a szívén viseli a nehéz helyzetben lévők sorsát, ezúttal az álláskeresőket segítő programmal állt elő a fővárosban.

2019.12.10

Élelmiszercsomag várja a 65 év felettieket a XVIII. kerületben

Akkor szép az ajándékozás, ha az önzetelnül történik és nem várunk cserébe semmit. Se szavazatot, se támogatást, csupán szeretnénk karácsony alkalmából meglepni azokat, akiknek szükségük van segítségre. 

2019.12.06

Szaniszló: jövőre ennél is szebb lesz a kerület karácsonyi díszítése!

A fideszesek miatt még nincsen elég karácsonyi dísz a XVIII. kerületben. Szaniszló Sándor már most változtatott ezen, de jövőre még szebb kivilágításra számíthatnak a helyiek. Ráadásul egy példaértékű együttműködés ötletét is felvetette a polgármester. 

2019.12.05

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérét

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérigazgatóját, mivel elfogadhatatlan módon kezelte a decemberi első havazást, ráadásul Orbán és Mészáros pénztárcáját tömte a budapestiek pénzéből.

 

2019.12.05

Mit ad nekünk, budapestieknek Karácsony Gergely?

Remek intézkedések sorát hozta Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta, mégis bőven vár még rá munka. Összeszedtük a 9+1 kedvenc tervünket, amit Budapest főpolgármestere a közeljövőben teljesíthet. 

2019.12.04

Utoljára van a régi piac helyén a korcsolyapálya

Szaniszló Sándor Facebook-videóban jelentkezett be a XVIII. kerületi korcsolyapályáról. Pestszentimre - Pestszentlőrinc elmondta: ez az utolsó alkalom, hogy a régi piac helyén van a jégpálya, jövőre egy új helyszínt fognak keresni.

 

2019.12.03

Karácsony: Budapestnek a szolidaritás városává kell válnia

Budapestnek a szolidaritás városává kell válnia, ezért a főváros mindent megtesz, hogy a fogyatékossággal élők és az idős rokonaikat ápoló emberek ne érezzék azt, egyedül maradnak a problémáikkal - mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden, mielőtt szándéknyilatkozatot írt alá a sérült gyermeket nevelő családok érdekképviseletét ellátó Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület vezetőjével.

2019.12.02

Szaniszlóék felkészültek a nagy havazásra

Szaniszló Sándor és a XVIII. kerület városvezetése szakszerűen felkészült a téli időjárásra. Amint leesett az első hó, a polgármester felügyeletével azonnal elindultak a hókotrók.

Kövessen minket

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom