Ellenzéki összefogással védik az állatokat a XVIII. kerületben

Ellenzéki összefogással védik az állatokat a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor polgármester és Nagy Károly momentumos önkormányzati képviselő közösen jelentették be, hogy a házi kedvencek érdekében ezután NEM tartanak tüzijátékokat, csak fényjátékokkal ünnepelnek.

Szuper hír a gazdiknak

Minden tüzijáték után megszaporodik az elveszett, megriadt, esetleg elütött házi kedvencek száma. Ezt szeretné megelőzni a Momentum XVIII. kerületi szervezete. Nagy Károlyék olyan javaslatot nyújtottak be az önkormányzathoz, amely eltörölne a jövőben minden tüzijátékot. Ehelyett egy környezetkímélőbb és állatbarát fénytechnikával ünnepelnének a kerületi rendezvényeken.
A pestszentlőrinci és pestszentimrei kertesházakban, de a panellakásokban is számos olyan háziállat él velünk, akiknek szinte elviselhetetlen szenvedést okoz a tűzijátékot kísérő zaj. Emellett a zaj a természetes élőhelyek élővilágát is rosszul érinti, ideértve a Péterhalmi erdőt is - írja Nagy Károly.

Szaniszló Sándor és Nagy Károly közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő képviselő testületi ülésen elfogják fogadni a javaslatot. Azt remélik ez rengeteg kiskedvencet véd majd meg attól, hogy ijedtében elszökjön. Reméljük, hogy a jövőben minél több település csatlakozik ehhez a remek kezdeményezéshez.

A döntésnek biztosan nagyon örül Kunhalmi Ágnes, kerületünk országgyűlési képviselője is. Akinek vizslája, Masni, éppen nemrég ünnepelte első szülesténapját.

Az állatvédők évek óta szorgalmazzák a tüzijátékok eltörlését, ugyanis minden ilyen esemény után megszaprodik a segítségkérők száma, akiknek elveszett, elszökött a kiskutyájuk, vagy akik megrémült kutyát találnak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Szeptembertől piac nyílik a Bókay-kertben

 Szeptember 4-től minden péntek délután 14:00-21:00 óra között a Bókay Piac.

  • 2020.08.11

Szaniszló Sándorék 20 millió forinttal segítik a XVIII. kerületi iskolásokat

A kormány miatt egyre több család kerül nehéz helyzetbe. Ez a XVIII. kerületet is érinti. Szaniszló Sándorék most a tanévkezdést szeretnék segíteni a szülőknek.

  • 2020.08.10

Hatalmas károkat okozott a vihar a XVIII. kerületben

A Városgazda18 egy kárelhárító csapatot hozott létre a károk gyors és hatékony felszámolására.