Karácsony megszerzi a pénzt Budapestnek az EU-tól, Orbán nem tudja lenyúlni!

Karácsony megszerzi a pénzt Budapestnek az EU-tól, Orbán nem tudja lenyúlni!

Sikeres Karácsony Gergely városdiplomáciája! Az Európai Parlamentben egyre többen támogatják, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jussanak az európai zöld átmenetet és a járvány utáni gazdasági talpraállást segítő alapokból. 

Az Európai Parlamentben egyre többen támogatják, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jussanak az európai zöld átmenetet és dekarbonizációt (Just Transition Fund), illetve a világjárvány utáni gazdasági talpraállást (React EU) segítő alapokból.

Az illetékes szakbizottság már szavazott is róla, habár az EP plenáris ülésének döntése még hátra van.

Karácsony Gergely zöld-baloldali városvezető szerint "Budapest zöldítése és fenntarthatóvá tétele nem végezhető el külső források nélkül", ezért elengedhetetlen, hogy közvetlen EU-pénzekhez juttassák Budapestet. A főpolgármester így fogalmaz:

Miközben a kormány pénzügyileg megfojtana minket, az EU-ban komoly erők ismerik fel, hogy a nagyvárosok kulcsszereplők közös európai céljaink - a klímakrízis elleni küzdelem és az igazságos, fenntartható gazdasági fejlődés - megvalósításában.

Nem csoda, hogy Karácsony Gergely megelőzte Orbán Viktort az alkalmassági rangsorban! Erről itt írtunk részletesen:

 

Karácsony Gergely posztja végén köszönetet mondott a Jávor Benedek által vezetett brüsszeli városképviseletnek is, azt írta:

rendkívül jó hír, ami nem utolsósorban Budapest Főváros Brüsszeli Irodájának munkáját dicséri!

Budapest Főváros Brüsszeli Képviselete a hírre úgy reagált:

Büszkék vagyunk, és nem dolgoztunk hiába! Az általunk kidolgozott módosító indítványokat, amelyek biztosítják a városok széleskörű bevonását az uniós források szétosztásába a járvány utáni helyreállítási csomag részét képező React-EU javaslatban, a Renew Europe és a Zöld frakció egyaránt felkarolta, és - többek közt Cseh Katalin a Renew Europe alelnöke - benyújtotta az Európai Parlamentben. A Regionális fejlesztés bizottság tegnapi szavazásán számos módosító javaslatunk többségi támogatást kapott, így nagy reményekkel nézünk a plenáris szavazás elé! Folytatjuk a munkát, hogy más forrásoknál is biztosítsuk az önkormányzatok bevonását, és hozzáférésük megkönnyítését!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.16

Megújul a felnőtt háziorvosi rendelő a XVIII. kerületben

Zajlik a Kondor Béla sétányon található felnőtt háziorvosi rendelő felújítása.zajlik a Kondor Béla sétányon található felnőtt háziorvosi rendelő felújítása.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.

  • 2020.09.14

Ózongenerátorokkal is védik a XVIII. kerületiek egészségét

A Városgazda18 két ózongenerátort szerzett be, amelyekkel telephelyek, irodák, kisebb közösségi helyiségek fertőtlenítését végzik majd.