Címke: Koronavírus

2020.09.14

Ózongenerátorokkal is védik a XVIII. kerületiek egészségét

A Városgazda18 két ózongenerátort szerzett be, amelyekkel telephelyek, irodák, kisebb közösségi helyiségek fertőtlenítését végzik majd.

2020.09.09

A héten szünetelnek a laborvizsgálatok a XVIII. kerületben

Az egyik egészségügyi dolgozó kontaktszemélyként szerepel egy koronavírusos beteg esetében, ezért pár napig szünetel a labor a XVIII. kerületben. Remélhetően jövőhétre visszaáll a régi rend.

2020.09.07

Látogatási tilalmat rendeltek el a XVIII. kerületi idősek otthonában

A Somogyi László Szociális Szolgálat idős bentlakóinak védelme érdekében látogatási és kijárási korlátozást rendeltek el.

2020.09.03

Nagy Károly is elkapta a koronavírust

Nagy Károly (Momentum) önkormányzati képviselő pár napja belázasodott, első PCR tesztje pozitív lett. A polgármesteri hivatalban fertőtlenítést végeznek. 

2020.08.31

Koronavírusos lett az egyik óvónő egy XVIII. kerületi óvodában

A Zenevár óvoda egyik dolgozójánál igazolt koronavírus-fertőzést állapítottak meg.

2020.08.05

Elmaradnak az őszi programok a XVIII. kerületben

Idén sem a Bókay-kerti városnapokat, sem a Havanna-napokat nem tartják meg, mivel a kormány továbbra sem engedélyezi az 500 feletti rendezvényeket.

2020.07.27

NEM kell karanténba mennie a XVIII. kerületi táborozó diákoknak

Mégsem volt koronavírusos a XVIII. kerületi tanárnő a sarkadi táborban, így a gyerekeknek nem kell karanténba mennie.

2020.05.12

300 koronavírus tesztet kap a fővárostól a XVIII. kerület

A XVIII. kerület 300 PCR tesztet kapott az egészségügyi-, illetve a szociális ágazatban dolgozók szűrésére a fővárostól. Szaniszló Sándor (DK) a kerület polgármestere a TV18-nak elmondta az önkormányzat saját forrásból is megpróbál beszerezni biztonságos teszteket.

2020.05.04

Kunhalmi Ágnesék adományokat vittek rászorulóknak

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerület országggyűlési képviselője a munkaszüneti napon sem tétlenkedett, segített azoknak a tartós élelmiszereknek a kiosztásában, amit az MSZP vásárolt.

2020.04.29

A kormány gazdasági megfontolásokból veszélynek teszi ki a XVIII. kerületieket

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere szerint azzal, hogy a kormány kötelezi az önkormányzatokat ügyeletes óvodák működtetésére, veszélyezteti a kerületeiket.

2020.04.28

Kunhalmi Ágnes csak fokozatosan tudja elképzelni az újraindítást

Kunhalmi Ágnes szerint az újraindításhoz 3 feltételnek teljesülnie kell: zárva maradnak az iskolák, nincsenek tömegrendezvények, a tesztelés és a maszkviselés pedig általános és folyamatos.

2020.04.20

Izolációs szobákat alakítottak ki a XVIII. kerületi idősek otthonában

Ferencz István (DK) a XVIII. kerület alpolgármestere ellenőrizte, hogyan készülnek fel a Somogyi László Szociális Szolgálatnál, arra az esetre, ha esetleg koronavírusos beteget kell majd ellátni.

2020.04.15

Szaniszló Sándor nyílt levélben kéri kezdjék el a tesztelést

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere is csatlakozott azokhoz az ellenzéki polgármesterekhez, akik nyílt levélben kérik a kormánytól kezdjenek el koronavírus teszteket csinálni az összes idősek otthonában.

2020.04.07

A kormány által nehezített helyzetben is próbálnak minden rászorulónak segíteni Szaniszló Sándorék

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere interjút adott a helyi TV-nek. Az interjúban arról beszél mekkora nehézségekkel küzdenek a kerületben, és mivel segítik az időseket.

2020.04.06

800 millió forintot vesz el a kormány a XVIII. kerülettől

Az önkormányzatok eddig sem kaptak plusz pénzt a kormánytól a járvány elleni védekezéshez, szombaton Gulyás Gergely bejelentette további pénzeket vonnak el tőlük. A gépjárműadók elvétele a XVIII. kerületnek 800 millió forintos mínuszt jelent.

2020.04.03

10 ezer egészségügyi csomagot állítottak össze Szaniszló Sándorék

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere arról számolt be, hogy kollégáival rengeteg egészségügyi csomagot állítottak össze a koronavírus elleni kerületi küzdelem részeként.

2020.04.01

A Városgazda18 nevében csalók gyűjtenek pénzt a XVIII. kerületben

Sajnos a XVIII. kerületben is megjelentek a csalók. Telefonon hívják fel a helyi lakosokat, és azt állítják, hogy lélegeztetőgépre gyűjtenek. Szaniszló Sándor (DK) polgármester azt kéri mindenki legyen óvatos.

2020.03.27

Kunhalmi Ágnes egymillió forintot ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerület országyűlési képviselője fizetéséből egymillió forinto ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez. 

2020.03.26

A XVIII. kerületben mindent megtesznek a segítségre szoruló idősekért

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere Facebook oldalán arról számolt be, hogy 10 szállítóautó érkezett az önkormányzat épületéhez, hogy ezekkel szállíthassák ki az ételt, élelmiszert, gyógyszert a nyugdíjasoknak.

2020.03.25

Fertőtlenítik a közterületeket a XVIII. kerületben

A közterületek fertőtlenítése a Gloriett és a Szent Lőrinc lakótelepen kezdődött, folytatódik a Lakatos-lakótelepen, a Brenner parkban (Büdi tó), a Havannán, az Alacskán és a Kandó téren.

2020.03.24

Kunhalmi Ágnes azonnali nyugdíjkiegészítést, nyugdíjemelést kér az időseknek

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerületi országgyűlési képviselője tegnap a parlamenti felszólalásában azonnali segítséget kért a nyugdíjasoknak. 

2020.03.23

Zúg a taps a Havanna-lakótelepen

Szaniszló Sándor (DK) a XVIII. kerület polgármestere jó és rossz példákra is felhívta a figyelmet Facebook oldalán. Ő maga ment oda azokhoz a fiatalokhoz, akik a figyelmeztetések ellenére sem maradtak otthon. Egy másik videóban az látszik, hogy a Havanna-lakótelep erkélyein zúg a taps az egészségügyi dolgozóknak.

2020.03.20

Változások a XVIII. kerületi Kormányhivatalban

A Kormányhivatal mindenkinek az online látogatást javasolja, de egyeztethető személyes ügyintézés is.

2020.03.19

Az idősek védelme fontos feladat a XVIII. kerületben

Ferencz István alpolgármester kiemelt feladatnak tekinti az idősek védelmét a XVIII. kerületben, hiszen őket veszélyezteti leginkább a koronavírus.