Csoda, hogy nem szakadt rá Orbánra a plafon a propagandarádiójában

Csoda, hogy nem szakadt rá Orbánra a plafon a propagandarádiójában

Orbán Viktornak mai propagandarádiós interjújában is sikerült egy csomó kínos hazugságot összehordania. Úgy tűnik, ő ezt már versenyszerűen űzi.

Minden héten pénteken bemegy a felcsúti miniszterelnök a Kossuth Rádióba. Ott aztán a hű propagandista riporter jól alákérdez, amire Orbán elmondhatja gyűlölködéseit.

Tényleg ráfér Orbánra az edzés, de ne a hazudozásból űzzön sportot!

Most éppen sikerült azt mondania, hogy 

nem kapunk pénzt az Uniótól, csak visszaszereztük az innen a nyugatiak által kivitt pénz egy részét.

Azt már elfelejtette hozzátenni, hogy mennyivel kapunk mi több pénzt az EU-tól, mint amennyit a "nyugatiak" kivisznek: Sokkal! De azt sem említette meg, hogy itt most egyáltalán nem erről van szó:

Az Európai Unió gyorsan reagált a járvány okozta gazdasági nehézségekre. Hitelfelvétellel majdnem megduplázta az éves költségvetését. Ráadásul mivel ezt a pénzt az EU veszi fel, így sokkal-sokkal olcsóbb a hitel, amivel nagyon jól jár Magyarország is. 

Az Európai Unió költségvetési kerete egyébként körülbelül ezermilliárd euró. Ezt majdnem megduplázzák a 750 milliárd eurós csomaggal. Ezek akkora számok, hogy felfogni sem tudjuk.

Napok óta hallgathatjuk a fideszesektől azt is, hogy Orbán szerzett az országnak hárommilliárd eurót. Csak azt nem teszi hozzá, hogy ez nem pluszpénz. Arról van szó, hogy ennyivel kevesebbet vonnak el az előző hét éves ciklushoz képes. És nem azért marad nálunk több pénz, mert Orbán jól végzi a dolgát. Épp ellenkezőleg: azért hagynak nálunk több pénzt, mert az ország olyan szegény. A 24.hu erről részletesen írt.

Orbánnak tehát szégyellnie kéne magát.

De mondott még cifra dolgokat a vámpírkormány feje ma reggel. Például azt, hogy 

Most van pénz, megszereztük a legutóbbi brüsszeli csatában.

Ezt már a fentiekben cáfoltuk. Jól látszik, hogy ez e legkevésbé sem volt csata.

De ami ennél is vérlázítóbb, hogy Orbán szerint a magyar egészségügy bebizonyította, “Európa egyik legjobb egészségügyi rendszere”.

Olyan tények már nem zavarták a miniszterelnököt, hogy kötszert, gyógyszert, műszert, orvost és ápolót is magunkkal kell vinnünk a kórházba, mert ott mindez egyre kevésbé van.

A Demokratikus Koalíció is reagált Orbán kijelentésére. Emlékeztették a miniszterelnököt:

  • A 10 év alatt általa szétvert magyar egészségügyben a magyar kórházak voltak a járvány gócpontjai az első hullámban, minden negyedik beteg és minden második elhunyt kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust.
  • Még a Matolcsy vezette jegybank napokban megjelent versenyképességi jelentése szerint is a magyar egészségügy az egyik legrosszabb Európában.
  • A nemzetközi egészségügyi összehasonlításokban már csak Romániát és Albániát sikerült megelőzni, miközben a Gyurcsány-kormány alatt Írországot, Spanyolországot és Olaszországot is előztük.
  • A közelmúlt egyik közvélemény-kutatása szerint pedig a magyarok sokkal jobban félnek a magyar egészségügytől, mint magától a koronavírustól.
Persze ideig-óráig lehet hazudozni a magyar egészségügyről. Csak a hazugságoknak mindig ára van, az egészségügyben pedig ezt emberéletekben mérik.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.

  • 2020.08.14

A pártállami közmédia még egy temetésről is képes undorítóan hazudni

Egy 2014-es, balkáni videóról állították azt a helyszíninek hazudott riportjukban, hogy az Bogdán László temetésén készült.