Gyorsabban, és kényelmesebben juthatunk a XVIII. kerületből a Nyugatiba

Gyorsabban, és kényelmesebben juthatunk a XVIII. kerületből a Nyugatiba

Döntöttek a Lajosmizse- Gyál-Pestszentimre- Nyugati pályaudvar vasútvonal korszerűsítéséről. Ez azt jelenti, hogy idővel gyorsabban juthatunk majd be a Nyugatihoz.

Gyorsabb, kényelmesebb vonatozás a Nyugatiba

Az elővárosi vasútvonalak közül a lajosmizsei az egyetlen nem villamosított, a vonal nagy részén 40 kilométer/órás a sebességkorlátozás. Az egyvágányú pálya még a jelenlegi állapotában is kihasznált - írja az MTI.

Elsősorban a pestszentimreiek számára jó hír, hogy döntés született a Lajosmizse- Gyál-Pestszentimre- Nyugati pályaudvar vasútvonal korszerűsítéséről - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere a Facebookon.

Jelenleg a vonalon 40 km/óra sebességkorlátozás van érvényben, a dízel vonatok óránként közlekednek.

A fejlesztés nyomán a BFK számításai szerint az utasszám akár három-négyszeresére is növekedhet, amit a mainál sokkal sűrűbb, a vonal belső szakaszán akár 15 percenként egymást követő szerelvényekkel lehet majd kiszolgálni. Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között 80-120 kilométer/órás sebességgel közlekednek majd a vonatok. A tervek szerint nemcsak a vasúti pálya, de a környezete és az állomások is megújulnak.

A felújítást követően a villanyvonatok 80km/óra sebességre gyorsulnak, 15-30 percenként szállítják az utasokat, a peronokat akadálymentesítik, a megállók mellett kerékpár tárolókat alakítanak ki - írja a polgármester.

További fontos változás, hogy az Üllői úton a sínek és az 50-es villamos szintbeli kereszteződését meg fogják szüntetni. A polgármester a beruházás pontos részleteinek megismerése miatt a minisztériumhoz fordult, amint választ kap kérdéseire, azt megosztja a kerületi lakosokkal is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhetjük az egymillió alkoholista országát

10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető.

  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.