Hoppá: még Matolcsyék szerint is katasztrófa az oktatási helyzet

Hoppá: még Matolcsyék szerint is katasztrófa az oktatási helyzet

Alulfizetett tanárokról és fölöslegesen magoló diákokról ír a Magyar Nemzeti Bank új versenyképességi jelentése.

Régóta tudja mindenki az országban, hogy borzalmas állapotban van a magyar oktatási rendszer. Egyedül a Fidesz és holdudvara tagadta a nyilvánvalót az utóbbi években. Most vagy hiba került a gépezetbe, vagy véletlenül kimondták az igazságot.

Merev és haszontalan!

A Magyar Nemzeti Bank új versenyképességi jelentése ugyanis lesújtó képet festett a magyar iskolákról. A legsúlyosabb állítás szerint:

A magyar diákok átlagon felül tudják a konkrét tananyagot, de nagyon rosszul teljesítenek a való életben való alkalmazásában.

Ebben szerepet játszhat az elavult porosz rendszer mellett, a tanárok megalázóan alacsony fizetése is. Egy magyar tanár a kétharmadát keresi meg annak a pénznek, amit az értelmiségi társaik keresnek országosan.

Továbbra is a családi háttér a meghatározó a magyar gyermekek sorsával kapcsolatban. Aki gazdag családba születik annak jók az esélyei, aki szegények születik az rendkívül nehéz helyzetből indul!

A jelentés szerint 2009-ben indult meg az oktatás mélyrepülése. Vagyis a Fidesz-kormány még a meglévő iskolákat is tönkretette és lerohasztotta. Egyértelműen az a céljuk, hogy minél butább gyerekek kerüljenek ki az iskolákból. Így sokkal könnyebben tudják majd manipulálni őket. Az ő gyerekeiknek pedig úgyis megfizetik a jó oktatást a lopott pénzből!

Népbutító iskolákba járatják a magyar diákokat, a szüleiktől ellopott pénzből pedig luxusoktatást fizetnek a saját gyerekeiknek. Ez a vámpírkormányzás!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Dr. Merkely Béla: Küszöbön a koronavírus második hulláma

A hétvégén az előzőekhez képest kb. négyszeres növekedés volt tapasztalható.

  • 2020.08.10

Karácsony: a második hullám elleni felkészülésben a kormánynak kötelessége együttműködni

A főpolgármester levelet küld Káslernek és Müller Cecíliának, melyben együttműködésre szólítja fel őket.

  • 2020.08.10

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon.