Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Olyan hatalmas tanárhiány van az országban, hogy már bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. 

Radó Péter oktatáskutató szerint rengeteg kérdést vet fel az idei tanévkezdés. Az ATV Startban hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus jelentette kihíváson kívül is súlyos tanárhiánnyal küzdenek az iskolák. Ráadásul Orbánék bevezették az új Nemzeti Alaptantervet is. 

A járvány miatt kérdéses, hogy biztonságos-e egyáltalán a hagyományos tanév elindítása.

A szakértő arra is rávilágított, hogy a mostani rendszer elrejti a tanárhiányt. Az iskolaigazgatók ugyanis nem kereshetnek a hiányzó tanárok helyére újakat. 

elvitetik a problémát helyettesítésekkel, és jelentős részben nem kifizetett helyettesítésekkel.

Pedig valójában olyan nagy a tanárhiány, hogy az intézmények sokszor bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. Radó Péter azt is elmondta, hogy a hiány legfőbb oka nem a nyugdíjba vonulás, hanem a pályaelhagyás.

Orbánék pont úgy mint az egészségügyet, az oktatást is hagyták lerohadni. Teljesen alkalmatlanok arra, hogy normális oktatási rendszert hozzanak létre. 

Persze Orbánból és csicskáiból kiindulva könnyen lehet, hogy még csak nem is érdekli őket, milyen gondokkal küzdenek a pedagógusok, a diákok és a szülők egyaránt. A vámpírkormány tagjainak telik magániskolákra.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhetjük az egymillió alkoholista országát

10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető.

  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.