Kassai Dániel 100 ezres bírságot kapott, mert kiállt az emberek mellett

Kassai Dániel 100 ezres bírságot kapott, mert kiállt az emberek mellett

A rendőrállam lesújtott a független önkormányzati képviselőre, Kassai Dánielre, amiért korábban részt vett a "dudálós tüntetésen". 100 ezer forintra büntették. 

100 ezer forintos csekket kaptam ma a rendőrségtől, a Clark Ádám téri tüntetésen való részvételért. Korábban ez a büntetés 150 ezer volt, most kegyesen elengedtek 50 ezret, de addig harcolunk, amíg a rendőrség el nem ismeri, vagy a bíróság ki nem mondja, hogy az ott lévők nem követtek el szabálysértést - írja Kassai Dániel, kerületünk önkormányzati képviselője a Facebookon.

Az ellenzéki politikusok értünk álltak ki, Orbánék megbüntették őket

A tüntetésen, amely a kórházi ágyak kiürítése ellen és az egészségügyi dolgozók melletti kiállás miatt jött létre betartották a járványügyi szabályokat. A legtöbben autóval érkeztek, sokan viseltek maszkot is. A szabad levegőn zajlott a tüntetés betartva egymástól a másfél méteres távolságot. Kassai Dániel szerint a tüntetők semmilyen módon nem veszélyeztették környezetüket, pláne nem okoztak tömeges megbetegedést.

A rendőrség a kijárási korlátozással kapcsolatos eljárását megszüntette, a vészhelyzeti szabályok megszegését viszont továbbra is fenntartja, ezért érkezett a bírság. Legalábbis ezt mondják, de mindenki tudja, hogy Orbán szíve szerint mindenkit megbüntetne, aki bírálja őt vagy bármit másképpen gondol, csinál.
Azóta volt pár tüntetés, de a rendőrség egyik esetben sem járt el annyira szemtelenül és kirívóan keményen, mint a Clark Ádám téren tüntetőkkel szemben, hiszen ebben az esetben szinte minden ott lévőt megbírságoltak. A dudálás felhallatszott a Karmelita kolostorba és a kormányzati kritika is sértette a hatalmon lévők fülét. A rendeleti kormányzás vészhelyzetre hivatkozással, kézi vezérléssel ilyen esetben mutatja meg, hogy mennyire vissza lehet élni vele és tartok tőle, hogy hamarosan újra átélhetjük ezt - írja Kassai Dániel.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhetjük az egymillió alkoholista országát

10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető.

  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.