Koronavírus teszteléssel védi az otthonokban lakó időseket Karácsony Gergely

Koronavírus teszteléssel védi az otthonokban lakó időseket Karácsony Gergely

A Megoldóember ismét meglépett valamit, amit a kormánynak kellett volna hónapokkal ezelőtt.

Korábban Karácsony Gergely együttműködést kezdeményezett a kormánnyal, hogy együtt tudjanak felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára. Mivel a Fidesz nem reagált érdemben, így a főpolgármesternek megint saját kezébe kellett  vennie a dolgokat.

Indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban. Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írta, a koronavírus-járvány a közösségi terjedés szakaszába lépett, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok közül már több helyen van látogatási és kijárási korlátozás.

Míg korábban a kórházakból került be az idősotthonokba a vírus, most több más módon bekerülhet, ezért a második hullám másfajta feladat elé állítja az intézményvezetőket és a dolgozókat - tették hozzá.

A koronavírus-járvány második hullámra való felkészülésről tartott egyeztetésen a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetői arról tájékoztatták a főpolgármestert, hogy minden eszközt, védőfelszerelést sikerült a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból beszerezniük, és indul a folyamatos tesztelés az intézményekben.

 

Nem ez az első eset, hogy Karácsony lép a megoldóember szerepébe, és olyan intézkedést hoz, amit a kormánynak kellett volna már jóval korábban.

A kommunikáció az intézményvezetők és a fenntartó között folyamatos, ha szükséges, online megbeszéléseket tartanak majd.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban egy kilenc pontból álló utasítást adott ki a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetőinek. Ezek között szerepelt, hogy védőeszközökből két hétre elegendő készlettel kell rendelkezniük, felül kell vizsgálni az engedélyezett férőhelyszámot, és írásban kell rögzíteniük, hogyan tudják elkülöníteni a fertőzöttnek bizonyult lakókat. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint az idősotthonok végrehajtották ezt a kilencpontos főpolgármesteri utasítást.

A vámpírkormány két negatív koronavírus teszthez köti, hogy egy magyar hazatérhessen a hazájába. Az óvatosság jogos, de máshol ezt ingyen biztosítja az állam. Orbánék megint a tehetőseket részesítik előnyben. Akinek nem telik a 30-45 ezer forintos tesztre, az mehet két hétre karanténba.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át. 

  • 2020.09.25

Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Orbán kitalálta, Kásler pedig kinevezte a kifejezetten a sportakadémiákra szakosodott miniszteri biztost. Az oka is megvan, hogy miért.