Kunhalmi Ágnesék hétfőn tárgyalnak a reptéri zajterhelés ügyében

Kunhalmi Ágnesék hétfőn tárgyalnak a reptéri zajterhelés ügyében

Hétfőn kerül sor a reptéri zajterhelés ügyének tárgyalására. A kerület ellenzéki politikusai közösen lépnek fel a kerületi lakók érdekében.

Hétfőn a reptéri zajterhelés ügyében egyeztetünk Palkovics Miniszter úrral. Véglegesítjük a szakmai javaslatainkat - írja Kunhalmi Ágnes, kerületünk országgyűlési képviselője a Facebook oldalán.

Az egyeztetésen részt vett többek között, kerületünk 3 alpolgármestere, Petrovai László (Párbeszéd), Somody László (Momentum) és Kőrös Péter (MSZP) is. 
A repülők zaja évtizedek óta okoz problémát a XVIII. kerületi lakók számára

Korábban brutális megállapításokkal zárult az a vizsgálat, amelyet a XVII. kerületi, Rákosmente önkormányzat rendelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zajszennyezésére vonatkozóan - számolt be róla az Index.

A 2018-as vizsgálatból az derült ki, hogy nagy biztonsággal megállapítható, hogy az érintett LAKOSSÁGOT ÉRŐ ZAJ VESZÉLYES MÉRTÉKŰNEK TEKINTHETŐ. Végezetül a szakértő megállapítja, hogy „a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által okozott zaj vonatkozásában alapvető szemléletváltásra van szükség”.

Sajnos a XVIII. kerületet is súlyosan érinti a hangos zaj, zavarva ezzel a pihenést, alvást.

Reméljük, hogy Palkovics meghallgatja a kerületiekért kiálló ellenzéki politikusokat, és az észérvek alapján hozz ameg döntését, nem pártszimpátia alapján. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Tüntetés lesz holnap a Markó utcában a pedofil Kaleta túl enyhe büntetése miatt

A szervezők az kérik: "gyere fehérben és legyen a kezedben egy plüss játék vagy egy mesekönyv, szimbolizálva a boldog gyerekkort!"

  • 2020.07.08

A Fidesz csicskája lett az egykor lázadó Nagy Feró

Szemen köpné fiatalkori önmaga a mai Nagy Ferót.

  • 2020.07.08

A börtönszökevény Boldog István nekiment az Antifának

Vesztegetés miatt le kellett volna csukni, most mégis jártatja a száját. Bevallotta, hogy a melegeknél csak az antifasiszták ijesztik meg jobban.