Orbánék az út szélén hagytak több, mint 4000 idegenvezetőt

Orbánék az út szélén hagytak több, mint 4000 idegenvezetőt

A vámpírkormány számára az turizmus megmentése csak annyiból áll, hogy közpénzmilliárdokkal tömik ki a luxusszállodás haverok zsebét. A kisember nem számít nekik.

Az összes gazdasági ágazat közül talán az idegenforgalom szenvedte meg legjobban a koronavírus-járvány teremtette válságot. Az ágazat dolgozói közül több ezer idegenvezető is munka nélkül maradt. A kormány róluk sem gondoskodik.

"Kilátástalan a helyzete annak a 4000 idegenvezetőnek, akik még nem mentek el szusifutárnak, pincérnek vagy nyelvtanárnak"

 - így fogalmazott az ATV Híradó kérdésére a Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke, Deák Judit.

Amióta én a szakmában vagyok, és ez durván olyan 35 év, soha nem volt ekkor baj - tette hozzá. Helyzetünk soha nem volt ennyire kilátástalan. Sokan közülünk elhagyták a pályát.

Drámai mértékben sújtotta a koronavírus-válság a turizmust és az abból élőket:

  • A járvány miatt a külföldiek teljesen eltűntek Budapestről.
  • A szállásfoglalás 75%-kal csökkent.
  • A magyarok csoportos kiutazásait is lemondták a csődbe jutott utazási irodák.
  • Az idegenvezetők belföldi és külföldi munkái is elmaradtak.

Az idegenvezetők a KATÁ-s kedvezményekből kimaradtak, állami támogatást nem kaptak.

A jövedelem nélkül maradt idegenvezetők Szlovákiában 345 eurós segélyben részesülnek, Portugáliában megkapják a 645 eurós minimálbért, de a szintén rossz gazdasági helyzetben lévő Görögországban is kaptak kétszer 400 eurót. A vidéki idegenvezetők pályázati úton Magyarországon is kaphattak egy egyszeri segélyt, de ők csak a szakma kis részét adják. Nagyjából 500-an vannak, míg a fővárosban 4000-en.

Mentsük meg a turizmust!

Ezzel a címmel hirdettek békés demonstrációt szeptember 11-re, péntekre. Céljuk, hogy nem csak az idegenvezetők, de az idegenforgalomban dolgozó nagyjából 400 ezer ember megélhetéséért tüntessenek.

 

Miközben a turizmusban és sok más területen dolgozók semmit nem kaptak a kormánytól, gazdasági érdekekre hivatkozva kivételeznek Semjén Zsolt és Kovács Zoltán hobbijával. A vadászok jöhetnek-mehetnek a határon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.20

Durva képek: nem fogod elhinni, milyen körülmények között dolgoznak orvosok

Nagyon kemény képeket posztolt az Orbán által világszínvonalúnak nevezett magyar egészségügy lerobbant állapotáról a MOK. Orbán és Kásler elsüllyedhet szégyenében, az orvosok és nővérek viszont hősök, hogy ilyen körülmények között mentik az életeket!

  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.