Orbánnak fontosabb a pálinka, mint a postások fizetése

Orbánnak fontosabb a pálinka, mint a postások fizetése

A magyar postai dolgozók béréről miért is Brüsszelnek kellene gondoskodnia?

A múlt heti bértárgyalás eredménytelenül zárult, a postások szombaton tüntettek. Béremelés helyett egy hatalmas pofont kaptak a Magy Posta vezérigazgatójától, Schamschula Györgytől.

Orbán agyréme megfertőzte Schamschulát is: az igazgató szerint Brüsszel tehet a fizetésekről, sőt az EU miatt nincs pénz béremelésre.

A postások csupán tisztességes havi bért szeretnének. Elvileg Schamschula kötelessége lenne a dolgozókat képviselni, ezzel szemben tehetetlenül széttárja a karját, és másra mutogat. Könnyen beszél az, akinek havonta 5 millió landol a zsebében. A jelek szerint ráadásul teljesen érdemtelenül teszi el a lóvét, merthogy a dolgát nem végzi, az egészen biztos.

Az igazgató tehát hárít. Mi a helyzet az állammal? Az EU támogatja a szolgáltatás működtetését, viszont szerintünk a magyar állam felelős azért, hogy minden dolgozó megfelelő bért kapjon. Nem luxust, csak olyat, amiből mondjuk nem halnak éhen.

A vámpírkormány feltalált egy erősen vitatott szakmát, és rögtön 2 milliárdot tolt bele. Az iskolaőrök szeptembertől jobban fognak keresni, mint sok diplomás közalkalmazott. 220 ezres bruttójukkal egyébként a postásokat is verik.

A felelős persze mindig más.

Orbán kamuellenségeket talál ki, milliárdokat szór plakátolásra, amelynek jelentős része a csicskákhoz vándorol. Az adómentes pálinkafőzésért Orbán képes volt „szabadságharcot” indítani Brüsszel ellen, most miért nem tudja kinyitni a száját?

Mert hazugság az egész. Itt nem az Unió hibás, hanem a tehetetlen és nemtörődöm kormányzat.
Orbán magasról tesz a postásokra, orvosokra, gyógyszerészekre, munkanélküliekre, meg úgy nagyjából mindenkire. Csak saját magára és a fideszes csicskákra nem.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.13

MSZP: Több Balaton, kevesebb Adria és kevesebb kormányinfó

A kormány ne lapítson csendben tovább, hanem végre adjon válaszokat a kérdésekre! - írta közleményében az MSZP.

  • 2020.08.13

Sokkal durvább lehet a koronavírus-járvány második hulláma, mint az első volt

Már az őszi hideg megérkezése előtt elkezdődhet a koronavírus-járvány második hulláma.

  • 2020.08.13

DK: hívja meg a fehérorosz ellenzék száműzött vezetőjét az EP!

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői levelet írtak David Sassolinak, az EP elnökének, hogy tűzze napirendre a fehérorosz választáson történteket, vizsgálja meg az utána történt hatósági fellépést.