Újabb hiányszakma: Gyógyszerészből sincs elég

Újabb hiányszakma: Gyógyszerészből sincs elég

Folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a rendelők, de bajban vannak a gyógyszertárak is. Bezzeg a parlamentben ülő képviselők egyre csak többe és többe kerülnek a magyar embereknek. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy éveken belül gyermek- és háziorvosok nélkül maradhatunk, köszönhetően a Fidesz évtizedes romboló tevékenységének. Újabb, legalább ennyire aggasztó hír a gyógyszerészekről érkezett:

Idén 103 gyógyszerészt avattak doktorrá a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Tavaly 131-en, 2018-ban pedig 137-en diplomáztak – írja a Világgazdaság.

Még kevesebben lesznek

Egyre kevesebben vannak, és ez már most problémát okoz a gyógyszertárak felénél. 2025-ben egy új előírást vezetnek be, amely még inkább megnehezíti működést. Az előírás szerint csak az lehet gyógyszertárvezető, aki szakvizsgával rendelkezik.

A bonyodalom ott kezdődik, hogy jelenleg 20-féle szakképesítés létezik. Ezek közül nem lehet tudni, melyek felelnek meg a jogszabálynak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem hajlandó a tanulmányi rendszert ennek megfelelően átalakítani, hiába kérték. Minden marad a régiben, majd az Emmi valamikor rendelkezik a továbbiakról.

Nem éri meg

Egyre több itt a tisztázatlan dolog. A 65 év feletti orvosok visszatéréséről máig nem született egyértelmű döntés, most meg a gyógyszerészek körül kavarnak. Ilyen feltételek mellett vajon ki hajlandó gyógyítói pályára lépni?

A vámpírkormány továbbra sem hajlandó érdemben tenni az egészségügyért, helyette még jobban szétbarmolja. A jutalomnak csúfolt egyszeri 350 ezres juttatásból persze a gyógyszertárak dolgozói sem részesültek.  

Az egészségügyi alkalmazottak fizetésén spórolnak, miközben a Fidesz csicskái milliókat tesznek zsebre havonta. Lassan lasszóval kell fogni szakembert – és ahogy a helyzet áll, nemsokára gyógyszert is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.13

MSZP: Több Balaton, kevesebb Adria és kevesebb kormányinfó

A kormány ne lapítson csendben tovább, hanem végre adjon válaszokat a kérdésekre! - írta közleményében az MSZP.

  • 2020.08.13

Sokkal durvább lehet a koronavírus-járvány második hulláma, mint az első volt

Már az őszi hideg megérkezése előtt elkezdődhet a koronavírus-járvány második hulláma.

  • 2020.08.13

DK: hívja meg a fehérorosz ellenzék száműzött vezetőjét az EP!

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői levelet írtak David Sassolinak, az EP elnökének, hogy tűzze napirendre a fehérorosz választáson történteket, vizsgálja meg az utána történt hatósági fellépést.