Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

A politikai tartalom nem változott, csak szelídebb külsővel igyekeznek álcázni az orbánista propagandát. 

Az ellenzéki Budapesten a legtöbb háztartásban automatikusan ment a szemétbe, vagy felelősebb lakosok esetén a szelektívbe, a sem kinézetre, sem tartalmilag nem túl igényes Habony féle politikai szennylap.

A Lokál báránybőrbe bújt farkasként tért vissza: szelídebb csomagolás, de ugyanaz a fideszes moslék.

A hazugsággyár átnevezésére a Momentum XVII. kerületi önkormányzati képviselője, Környei Balázs András hívta fel a figyelmünket. A rákosmenti politikus a Metropol tulajdonosi hátterének is utánajárt. Kiderült, hogy a Fidesz médiabirodalmához tartozó Mediaworks Hungary Zrt élesztette újra az újságot.

Az egykori első számú királyi stróman, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropolt a G-nap után nyírták ki 2016-ban. Csodák csodája, ahogy Simicska viszonya finoman szólva megromlott Orbánnal, elapadtak a korábban a laphoz áramló, közpénzből fizetett állami hirdetések. Le kellett húzni a rolót.

Orbánék egy minden szint alatti, ócska sajtóterméket kezdtek el terjeszteni Budapest szerte. A Habony Árpád nevéhez köthető Lokál fullba tolta a propagandát, így a Fidesz baromságait elutasító fővárosiak nem is nagyon olvasták el. Karácsony Gergely pedig megvonta a terjesztés jogát az önkormányzat területein. A propaganda pedig csak akkor jó, ha sokan elolvassák és el is hiszik.

Jason Moma képével és megerőszakolt sportolónő tragikus történetével próbálják "eladni" az új Metropolt.

Legalábbis az első számban ezek voltak a fő bulvársztorik. Ennek ellenére a lap közel sem nézi annyira primitívnek az olvasót, mint a Lokál. Az Azonnali elemzése szerint a Metropol inkább tájékoztató jellegű cikkekkel igyekszik elaltatni az olvasó figyelmét. Azért bizonyos dolgokból látszik, hogy ők is a felcsúti miniszterelnök szekerét traktorát tolják.

  • Orbán az egyetlen politikus, aki szerepel az újságban.
  • A Magyar Autóklub biciklisávokkal kapcsolatos felmérését megpróbálják az ellenzéki városvezetést kritizálva tálalni.
  • Metropol főszerkesztője, Simon László a kormánypárti Riposttól érkezett.

Még csak alig néhány lapszám jelent meg, így bebizonyosodhat, hogy csak beetetési időszakról van szó. Az is lehet, hogy előbb-utóbb ők is bekeményítenek, aztán megfőznek minket, mint békát a fazékban.

Ne olvassuk tehát az új Metropolt, mert ez is egy kormánylap, mint elődje a Lokál volt!

Via.

A fideszes csicskasajtó mindenféle gusztustalan eszközt bevet az emberek megtévesztésére. Az Origo legújabb például középszerű influencereket bérelt fel, hogy őket reklámozza. Szerencsére az emberek úgy reagáltak, ahogy kell: elküldték őket a francba.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.

  • 2020.09.10

Valaki oktassa már ki Orbánt a maszkviselés szabályairól, mert nem érti!

Ahol kell, ott nem hordja, videokonferenciához viszont felveszi. Egy hozzáértő sincs a környezetében, vagy van, csak nem hallgat rá?