A XVIII. kerületi ellenzéki politikusok a reptéri zaj miatt fordultak Palkovicshoz

A XVIII. kerületi ellenzéki politikusok a reptéri zaj miatt fordultak Palkovicshoz

A reptéri zaj ügyben egyeztetést kezdeményeztünk Palkovics László miniszter úrral - írja Somody László (Momentum) kerületünk alpolgármestere.

Szakmailag alátámasztott javaslatokat kívánunk megfogalmazni, amelyek az érintett lakosság komfortérzetét jelentősen javítják, a biztonságos élethez, nyugalomhoz és pihenéshez való jogát biztosítják - írja Facebook oldalán az alpolgármester.
Az ellenzéki képviselők remélik, hogy javaslataik nem szülnek újabb konfliktusokat a környéken elő lakosság különböző területeken élő csoportjai között.

Azt viszont szeretnék, hogy a gazdasági szereplőket a jogtalan, és a lakosság sérelmére végzett tevékenységükben érdemben korlátozzák.

Javaslataink jelentős része gondosabb tervezéssel, a lakosság igényeire való nagyobb odafigyeléssel tud megoldást kínálni, van azonban olyan is, melynek végrehajtását EU-s jogszabály írja elő - írja Somody László.

Sajnos a XVIII. kerületet is súlyosan érinti a hangos zaj, zavarva ezzel a pihenést, alvást.

Reméljük, hogy Palkovics meghallgatja a kerületiekért kiálló ellenzéki politikusokat, és az észérvek alapján hozz ameg döntését, nem pártszimpátia alapján.

Nyitófotó: Facebook/KunhalmiAgnes

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Szeptemberben elindul a járda program Pestszentimrén

Szaniszló Sándor, kerületünk polgármestere és Pál Norbert önkormányzati képviselő közösen jelentették be, hogy számos utcában járda épül Pestszentimrén.

  • 2020.08.11

Szaniszló Sándorék 20 millió forinttal segítik a XVIII. kerületi iskolásokat

A kormány miatt egyre több család kerül nehéz helyzetbe. Ez a XVIII. kerületet is érinti. Szaniszló Sándorék most a tanévkezdést szeretnék segíteni a szülőknek.

  • 2020.08.10

Hatalmas károkat okozott a vihar a XVIII. kerületben

A Városgazda18 egy kárelhárító csapatot hozott létre a károk gyors és hatékony felszámolására.