Látogatási tilalmat rendeltek el a XVIII. kerületi idősek otthonában

Látogatási tilalmat rendeltek el a XVIII. kerületi idősek otthonában

A Somogyi László Szociális Szolgálat idős bentlakóinak védelme érdekében látogatási és kijárási korlátozást rendeltek el.

Mától látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el a XVIII. kerületi idősek otthonában

A járványhelyzet gyors romlása miatt sajnos nem maradt más választásunk, azon dolgozunk, hogy a fertőzés ezúttal se jusson be az intézménybe - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

A fertőzöttek számának emelkedése miatt egyre több vidéki és fővárosi kórházban valamint nyugdíjas otthonban rendelnek el látogatási tilalmat
A szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy a városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Kossuth rádióban.
Közeleg az influenzajárványok időszaka, ami komoly veszéllyel fenyeget idén, hiszen pontosan azt a kört érinti, mint a COVID-19. Ezek az idősek, krónikus betegek, műtéten átesett emberek. Szlávik szerint nagyon fontos lenne, hogy közülük minél többen kapják meg az influenza elleni védőoltást, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket.

Az ATV Heti napló címú műsorában Merkely Béla, a SOTE rektora elmondta: nagyjából 20-szor annyi fertőzött lehet itthon, mint gondoljuk.

Merkeley szerint lehetséges, hogy többen fognak meghalni a második hullámban, mint az elsőben. Ennek akkor tudjuk csökkenteni az esélyét, ha vigyázunk az idősekre. Most azért alacsony a halálozási arány a második hullámban, mivel döntő többségében fiatalok fertőződnek meg, leginkább 20-30 évesek. Ő kötelezővé tenné a maszk viselését a zárt helyeken, és a határokat is jóval korábban lezárta volna, mint Orbánék tették.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

A Fidesz-kormány kamuzik a Hajógyári-szigetre tervezett gát ügyében

Brutálisat csúsztatott a kormány a Magyar közlönyben megjelent határozatban.

  • 2020.09.16

Megújul a felnőtt háziorvosi rendelő a XVIII. kerületben

Zajlik a Kondor Béla sétányon található felnőtt háziorvosi rendelő felújítása.zajlik a Kondor Béla sétányon található felnőtt háziorvosi rendelő felújítása.

  • 2020.09.11

Az allergiásoknak is segítenek a XVIII. kerületben

Rengetegen szenvednek parlagfű allergiában és évről-évre problémát jelent a parlagfűszezon, ám a kormány nem biztosít elég forrást az állami területek megtisztítására.