Újra szúnyoggyérítés a XVIII. kerületi erdőkben

Újra szúnyoggyérítés a XVIII. kerületi erdőkben

Tegnap este a Pestszentimrei és a Pestszentlőrinci erdőkben irtották a szúnyogokat. 

A szúnyogirtás állami feladat lenne, de mivel Orbánéknak ennél jobb dolga is akad, így a XVIII. kerületi önkormányzat kénytelen önerőből megoldani a problémát. Ezt is, mint oly sok minden mást is. 

20 millió forintba kerül az önkormányzatnak, hogy a kormány nem végzi el feladatát

A kerület több pontján már megkezdődött a gyérités. Az állam helyett mi vettük fel a kesztyűt, önkormányzati forrásból két vállalkozást bíztunk meg a vérszívók ritkítására. A védekezés még legalább két hétig folyamatos lesz - mondta korábban Szaniszló Sándor, kerületünk DK-s polgármestere.

Tegnap Petrovai László (Párbeszéd) kerületünk alpolgármestere, mint már sokszor, most is a helyszínre ment, hogy ellenőrizze minden rendben megy. A melegködös szúnyoggyérítésről élőben jelentkezett be Facebook oldalán. 

Mivel irtják a szúnyogokat?

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Mit kell tennünk a szúnyogirtáskor?
  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
  • A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Korábban az országban először, kerületünkben irtják ezzel a módszerrel a szúnyogokat. Európában ez már egy bevált technika.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Eltűnnek a régi neon lámpák a Zsebők Zoltán Szakrendelőből

Városgazda 18 munkatársai LED-es panelekre cserélik a régi neon csöveket a Zsebők Zoltán Szakrendelőből.

  • 2020.09.29

Szaniszló Sándor azt kéri Káslertől NE vezényeljen el ápolókat a kerületből

A vámpírkormány úgy akarja megoldani a COVID-osztályok ellátását, hogy máshonnan vezényel át dolgozókat, csakhogy ezzel rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek azok a kórház, intézmények, ahonnan elirányítják őket. 

  • 2020.09.25

Így is lehet - Orbánék elvesznek, Szaniszló Sándorék segítenek

3,8 millió forint gyorssegélyt nyújtott a XVIII. kerületi önkormányzat a vámpírkormány elvonásai miatt nehéz helyzetbe került pestszentimrei Wesley kincsei Iskolának.