Szaniszló Sándor: Ha a kormány nem látja el a feladatát, akkor nekünk kell ellátni

Szaniszló Sándor: Ha a kormány nem látja el a feladatát, akkor nekünk kell ellátni

A XVIII. kerületi önkormányzat ingyenes teszteket biztosít azok számára, akiknek orvosi vizsgálatuk előtt kötelező negatív koronavírus-tesztet felmutatni. Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere úgy gondolja, ha már a kormány ehhez nem biztosít teszteket, akkor nekik kell segíteniük ebben.

A kormány nem látja el a feladatát, ezért az önkormányzatnak kell átvennie a szerepét - nyilatkozta a polgármester a Pesti Hírlapnak.

A lap azután készített interjút vele, hogy Szaniszló Sándor bejelentette, ingyenes teszteket biztosítanak azoknak a kerületi lakosoknak, akiknek orvosi vizsgálatuk előtt tesztet kell végeztetniük magukon. 

Az önkormányzat 150 darab, egyenként 7.000 forintba kerülő tesztet vásárolt meg

Számításaik szerint ez nagyjából egy hónapra lesz elegendő. A tesztekre azok jelentkezhetnek, akik a kerületi szakrendelőben szeretnék igénybe a negatív koronavírus-teszthez kötött egynapos sebészeti ellátásokat, fogászati vizsgálatokat.

A polgármester azt ígéri, ha szükséges később is vásárolnak majd teszteket ilyen célra, de reméli, hogy Orbánék rájönnek ez az ő feladuk lenne. Az önkormányzat már így sincs könnyű helyzetben, hiszen a kormány folyamatosan sanyargatja őket.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Minden XVIII. kerületi családtól 100 ezer forintot vesznek el Orbánék

A vámpírkormány több, mint 2 milliárd forintot vesz el kerületünktől jövőre, ez családonként csaknem 100 ezer forintot jelent.

  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.