Címke: DK

2020.08.03

Csütörtökön ismét földi szúnyoggyérítés lesz a XVIII. kerületben

2020. augusztus 06-án kerületünkben ismét földi szúnyoggyérítés lesz.

2020.07.31

A XVIII. kerület Budapest legélhetőbb, legbiztonságosabb kertvárosa

A XVIII. kerületi önkormányzat jutalomban részesítette a kiemelkedő munkát végző polgárőröket, rendőröket, tűzoltókat, akik hozzájárulnak a kerület közbiztonságának fenntartásához. 

2020.07.21

50 önkormányzati lakást terveznek felújítani a XVIII. kerületben

Bár a vámpírkormánynak köszönhetően egyre több teher van az önkormányzatok nyakán, mégis próbálnak segíteni minél több bajba jutott XVIII. kerületi lakosnak.

2020.07.20

Járdaépítések, útfelújítások a XVIII. kerületben

Kassai Dániel ellenőrizte, hogy állnak a járdaéíptések a körzetében. Szaniszló Sándor nyílt levélben fordult Gulyás Gergelyhez, hogy kerületünk pénzt kapjon útfelújításra.

2020.07.16

A hétvégén irtják a szúnyogokat a XVIII. kerületben

Mivel az állam nem végzi el feladatát, így a XVIII. kerületi önkormányzat megrendelte a kerület teljes lakott területére a földi terítésű szúnyoggyérítési munkálatokat.

2020.07.14

A XVIII. kerületi fideszesek szerint rendben van, hogy Orbánék lerabolják a kerületet

Az Orbán-kormány milliárdokat von el kerületünktől, ráadásul a sarcolás minimum 2024-ig tart majd. A helyi fideszes képviselők szerint ez teljesen redben van. Szégyen.

2020.07.10

Szaniszlóék NEM várnak tovább a kormányra, önerőből oldják meg a szúnyogirtást

A lakájmédia már a szúnyoginváziót is Karácsony Gergelyre fogja, pedig valójában a szúnyogirtás állami feladat. Szaniszló Sándor többször is kérte a kormány segítségét, de nem kapta meg.

2020.07.09

Jó hír - Újra nyitott a Pintér Kálmán (Pestszentimrei) Szakrendelő

"További jó hír, hogy megszüntettük a kerületünkben a szakorvos hiányt" - mondja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.07.08

Minden XVIII. kerületi családtól 100 ezer forintot vesznek el Orbánék

A vámpírkormány több, mint 2 milliárd forintot vesz el kerületünktől jövőre, ez családonként csaknem 100 ezer forintot jelent.

2020.07.07

Szaniszló Sándor: a kormány megint hatalmas kárt okozott a XVIII. kerületnek

"A XVIII. kerület úgy fog húszmillió forintot költeni a szúnyoggyérítésre, hogy az nem a mi feladatunk lenne" - mondta Szaniszló Sándor (DK) polgármester.

2020.07.06

Szaniszló: Ismét az önkormányzatnak kell megoldani egy állami feladatot

"Ismét azzal kell szembesülnünk, hogy az önkormányzatnak kell megoldania önerőből egy állami feladatot" - mondja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármester. Egyre nagyobb problémát jelentenek a szúnyogok, aminek irtása állami feladat. Lenne.

2020.07.03

Megtartották a járvány utáni első képviselő-testületi ülést a XVIII. kerületben

Több hónap után az első képviselő-testületi ülés zajlott le tegnap. Szó esett többek között: a jövő évi költségvetésről, Orbánék megszorításairól, lakástámogatási programról. Nagy Károly (Momentum) megpróbált érdemi vitát folytatni a helyi fideszcsicskákkal, de ők egyetlen észérvet sem tudtak mondani.

2020.06.23

Remek program - 10 nap, 20 Minikoncert a 18. Kerületben

Kozma Orsi énekesnő és a Swing a la Django a következő 10 napban 20 minikoncertet ad kerületünben.

2020.06.22

Szaniszló Sándorék segítik a XVIII. kerületi szülőket és gyerekeket

A fővárosi DK-s polgármesterek az elmúlt hónapokban többször is összefogtak a jó cél érdekében. Most nyári táborok szervezésével segítik a szülőket és a gyerekeket.

2020.06.18

20 helyszínen dolgoznak a csapadékvíz elvezetésén a XVIII. kerületben

Amit ígértünk, nem felejtettük el, a csapadékvíz elvezetés most is napirenden van - írja Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere.

2020.06.12

Gyerekek táboroztatását segíti az önkormányzat a XVIII. kerületben

A 18. kerületi önkormányzat azoknak a gyerkeknek a nyári táboroztatását segíti, akiknek a családja nehéz helyzetbe került a járvány miatt.

2020.06.11

A DK 18. kerületi szervezete tiltakozik Orbánék kizsákmányolása ellen

Ferencz István (DK) kerületünk alpolgármestere és a párt helyi tagjai kiállnak a helyiek mellett, és tiltakoznak Orbánék megszorításai ellen.

2020.06.08

Életet mentettek a 18. kerületi Kerekerdő Óvodában

Egy apuka, aki éppen a gyermekéért ment az óvodába, valamint a dolgozók mentették meg az óvónő életét a Kerekerdő Óvodában. Szaniszló Sándor (DK) polgármester az önkormányzat nevében köszönte meg a hősies cselekedetet. 

2020.06.05

Szaniszló Sándor: Ha a kormány nem látja el a feladatát, akkor nekünk kell ellátni

A XVIII. kerületi önkormányzat ingyenes teszteket biztosít azok számára, akiknek orvosi vizsgálatuk előtt kötelező negatív koronavírus-tesztet felmutatni. Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármestere úgy gondolja, ha már a kormány ehhez nem biztosít teszteket, akkor nekik kell segíteniük ebben.

2020.06.02

Ingyenes koronavírus-teszteket kaphatnak a XVIII. kerületi lakosok

"Ingyenesen igénybe vehető koronavirus tesztelést ajánlunk fel 18. kerületi betegek számára" - írja Szaniszló Sándor (Demokratikus Koalíció), kerületünk polgármestere.

2020.06.02

Ötezer forintos ajándékkártyát ad a XVIII. kerületi rászorulóknak a DK

A támogatást a kerület egyik bevásárlóközpontjában lehet beváltani, melyet a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak a Demokratikus Koalíció helyi szervezete. 

2020.05.28

Szaniszló Sándor: 200 embert kellene elküldeni Orbánék megvonásai miatt

A XVIII. kerület közel 4 milliárd forintot veszít, ha valóban növekszik a szociális hozzájárulás mértéke és elveszik a gépjárműadót. Ez esetben kénytelenek lesznek tömeges elbocsátásokra az önkormányzatok.

2020.05.27

Igazi örömhír - Átadták a teljesen megújult Havanna piacot

Karácsony Gergely főpolgármester, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és Szaniszló Sándor polgármester közösen adták át a modern, megújult piacot a Havanna-lakótelepen.

2020.05.26

Szaniszló Sándor meglátogatta a nemrég született hármas ikreket

Kerületünkben közel 900 gyermek születik évente, ezzel a 18. kerületben az egyik legmagasabb a születések száma fővárosi viszonylatban is. Egy hónapja hármas ikrek születtek a kerületben, akiket a polgármester meglátogatott.