Az Orbán család nő tagjai is meggazdagodtak az elmúlt években

Az Orbán család nő tagjai is meggazdagodtak az elmúlt években

Az Orbán-famíliát mutatja be Gulyás Márton a Partizán két részes videójában. A második részben a first lady, Lévai Anikó, a legidősebb királylány Orbán Ráhel vagyonosodását vizsgálják. 

Az Orbán család ismeretlen történetének folytatásában a főszerep az Orbán család nő tagjainak jutott, az Orbán gyerekek közéleti szerepléseit, és megtollasodását veszik górcső alá. Bőven van miről beszélni.

Orbánék egyik fő bevételi forrásai a bányászcégek
Ezekből közel 9 milliárd osztalékot vettek ki az elmúlt 10 évben.  És ez csak a tiszta haszon. Az ingatlanokkal is zsonglőrködnek a családtagok. A legnagyobb bánya, a hatvanpusztai majorság tavaly óta Orbán Győző nevén van. A területet Mészáros földjei veszik körül.
Itt is összemosódik a két család vagyona, hiszen valójában Pénztáros Lőrinc csak Orbán Viktor strómanja. Mészáros vagyonát 270 milliárd forintra becsülik, ez annyi, mint a főváros teljes éves bevétele. 

Ráhel, a saját lábon álló királylány

Tiborcz István, Orbán veje is felkerült a 100 leggazdagabb magyar listájára. Vagyonát közel 36 milliárd forintra becsülik, kastélyokat is gyűjtött az esküvő óta. Ez már konkrétan Orbán vagyon.

Ezzel már készítik elő Ráhel trónörökösi szerepét, ehhez kapcsolódik a Turisztikai Ügynökségben vállalt vezető szerepe is. Így már a "saját lábon álló" királylány is zsonglőrködhet a közpénzekkel. 
Gáspár, az egyetlen fiú gyermek

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem Orbán Gáspárt tartják számon utódként. Orbán Gáspár fiatal kora ellenére már számos szakmában kipróbálta magát. Fiatalkorában majdnem focista lett, aztán önkénteskedni ment Afrikába. Majd visszatért, hogy egyházat alapítson, ami egészen sikeres is volt a fiatalok körében.

A Partizán szerint politikai célokra akarták használni, de nem működött úgy ahogy szerették volna. A Felház amilyen gyorsan létrejött, olyan gyorsan meg is szűnt, de az vitathatatlan, hogy Gáspárnak van szónoki képessége. Tavaly óta már a katonaság érdekli a fiút, gyorstalpalón el is végzett egy kurzust, pár napja pedig már tisztté is avatták. 
A jótékonykodó, szakácskönyveket író first lady

Lévai Anikóra tanárai már az egyetemen felfigyeltek. Okosabbnak, ravaszabbnak gondolták, mint magát Orbánt. A férje hatalomra törése óta a csendes, jólelkű feleség, és családanya szerepében tetszeleg.

De ne felejtsük el, hogy Orbánék haszonélvezői voltak a rendszerváltozásnak, köztük Lévai is személyesen. Akkoriban szerezte a Tokaj-Hegyaljai birtokokat, céget.
A Partizán videójából kiderül, hogy az elmúlt 20 évben Lévai vagyona óriási mértékben gyarapodott. Rengeteg földterület, szőlőbirtok, ingatlanok vannak a nevén. Azért vannak az ő nevén, mert a politikusok feleségének NEM kell vagyonnyilatkozatot beadniuk. Lévai Anikó nem csak anyagilag szedte meg magát, és gyarapította a családi kasszát. Jelentős befolyása van a politikára is. Amikor Simicska Lajos még Orbán jobbkeze volt, Lévai haverjai figyelték Simicskát. 

Az első részben szó esett unokatestvérekről, bányász apukákról, és persze a tágabb családról is, melynek része Mészáros Lőrinc vagy Simicska. Kiderül, hogyan keresték meg az első millióikat a rendszerváltás éveiben. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhetjük az egymillió alkoholista országát

10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető.

  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.