Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Orbán maga alatt vágja a fát a hírportál szétverésével. Az EU nem fogja megdicsérni érte.

A helyzet napról napra világosabb: pénzügyi és politikai szempontból is Orbán drámai kudarcáról van szó – így értékelte a miniszterelnök teljesítményét Dobrev Klára.

Orbán győztes hadvezérnek hazudja magát, a tények viszont mást mondanak:

Magyarország még soha nem kapott olyan kevés pénzt, mint amennyi a következő ciklusban érkezik. A miniszterelnök 20 milliárdot „harcolt ki”, ezzel szemben 2007-ben 29 milliárd eurót, az előző ciklusban pedig 23 milliárdot folyósítottak.

Dobrev szerint Orbán az EU-csúcson is erőből politizált – nem ment vele sokra. Az EU történetében először jogállamisági feltételrendszert szabtak a pénzek kifizetéséhez. A képviselő szerint kifejezetten a tolvaj Fidesz miatt:

Magyarként szégyenkezve kell mondanom, hogy erre elsősorban a Fidesz-kormány politikája miatt került sor. Mindezek után az Európai Parlament ötpárti egyezség alapján még egyértelműbbé tette, hogy nincs pénz azoknak, akik nem tartják tiszteletben az alapértékeket és a közösség szabályait.

Márpedig a Fidesz csürhe magasról tesz ezekre a szabályokra. Az Index szétverésével nemcsak a sajtószabadságra mértek brutális csapást, hanem magára a demokráciára. A hírportál a független média egyik utolsó képviselője volt. Megírta azt, ami Orbánnak nem tetszett: a fideszes csicskák lopásait, az oligarchák gazdagítását, az értelmetlen pénzköltést. Mindezt tényekkel, részrehajlás nélkül.

Az EP-képviselő úgy gondolja, hogy Orbántól el fogják venni az EU-pénzek szétosztásának jogát.

Orbán Index kilövésével óriási baklövést követett el.

A jogállamiság az Indexről is szól. Szabad és független média nélkül nincsenek szabad választások, ez is részét képezi annak a csomagnak, amitől függővé teszik a jövőben a kifizetéseket.

A közmédia már eddig is a Fidesz szócsöveként működött. Súlyos milliárdokat szórnak el propagandára, ráadásul ezek a pénzek a párt közeli csókosokhoz vándorolnak. A csicskalapok ontják magukból a hazugságot, és meghamisítják a tényeket.

Dobrev szerint Orbán lábbal tiporta a független sajtót. Nem bírja elviselni, ha valaki ellentmond neki, éppen ezért számolt le a hírportállal. És nem ez volt az első eset.

Orbán nagyon okosnak képzeli magát, de nem fogja átverni az EU-t. Az Index kivégzésével nyilvánvalóvá tette, hogy mindent kritikus hangot el akar hallgattatni.

Ezzel viszont pont arra hívta fel a figyelmet, amit titkolni akar: hogy módszeresen építi a diktatúrát.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Dr. Merkely Béla: Küszöbön a koronavírus második hulláma

A hétvégén az előzőekhez képest kb. négyszeres növekedés volt tapasztalható.

  • 2020.08.10

Karácsony: a második hullám elleni felkészülésben a kormánynak kötelessége együttműködni

A főpolgármester levelet küld Káslernek és Müller Cecíliának, melyben együttműködésre szólítja fel őket.

  • 2020.08.10

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon.