Visszaszámlálás az Indexnél: takaréklángon dolgoznak a felmondott újságírók

Visszaszámlálás az Indexnél: takaréklángon dolgoznak a felmondott újságírók

Hatalmas bukta: A főszerkesztőt kirúgó Bodolai úgy gondolta, hogy az idővel, pénzzel és szép szavakkal maradásra bírhatja a távozni készülő indexeseket.

A Index felmondás alatt álló újságírói nem asszisztálnak a lap elnarancsosításához. A Fidesz addig mesterkedett, míg sikerült megkaparintaniuk a hírportált, azonban a jelek szerint nem nagyon akar összeállni egy orbánhű újságírói gárda. 

Több mint 80 ember döntött a felmondás mellett. Az újságírók augusztus végégig maradnak, jelenleg felmondási idejüket töltik. Nevüket már nem adják a megjelenő cikkekhez, és csak a hírszolgálat működik. Bodolai László arra számított, hogy idővel a munkatársak meggondolják magukat, és visszakéredzkednek a szerkesztőségbe.

Mindenki kitart a döntése mellett.

Bodalai legnagyobb baklövése Dull Szabolcs kirúgására volt, de utána sorban jött a többi. A volt főszerkesztőt azzal vádolta, hogy politikai szándékú akcióba kezdett, magát pedig mártírként próbálta beállítani. Az újságírók és a közvélemény sem dőlt be a félrevezetésnek. Mindenki számára egyértelmű, hogy a Fidesz rátette a mancsát az Indexre.

Bodolai azzal tetézte kudarcát, hogy ráküldte Szombathy Pált és Sztankóczy Andrást a szerkesztőség tagjaira. Mondván beszélgessenek el velük, győzzék meg őket a maradásról.

 

Már a szomszédban van a propagandamédia.

A két káder egyenként próbált meg hatni a távozó indexesekre, hátha így elgyengülnek. Nem így történt. Erősek maradtak, kitartanak a helyes döntés mellett. A beszélgetések nem a szomszédos épületben zajlottak, mert a két Fidesz-csicska nem mert bemenni az Index szerkesztőségébe, ahol korábban kifütyülték őket a felháborodott újságírók. Abban az épületben működik a TV2, az Origo, az Echo TV, az és az Indamédia. Tehát az orbánista csicskasajtó fizikailag is fenyegető közelségben van az Indexhez.

A két hiteltelen menedzser szánalmas próbálkozása kudarccal zárult. Bodalai kb. két tucat embernek elengedte a felmondási idejét, a többieknek azonban maradniuk kellett. Nem tudni, mi alapján választotta ki őket. Lehet, hogy ők voltak a legveszélyesebbek a rendszerre. Volt, akit dupla pénzzel akart maradásra bírni még a felmondási idő utánra, de erre is csak elutasítás volt a válasz.

„Az adott nagyon nehéz helyzethez képest sem állnak jól.”

A szerkesztőségben elindult a visszaszámlálás. Egyetlen embert sikerült hozniuk, az új-régi Tevan Imrét, aki egy nap után visszamondta a főszerkesztő-helyettesi állást. Tevan szerint teljesen amatőr módon kezelik az új csapat összeállítását, ezért nem vállalta be a munkát. A fentebbi idézet tőle származik.

Szavaiban van igazság. A mostani állás szerint senki nem hajlandó elszegődni az Indexhez, még a Fidesz-csicska álhírgyárosok is messziről elkerülik. A háttérben azért zajlik a toborzás: többen emlegették Szörényi Péter nevét, aki igen közel áll a kormánypárti médiához – és Szombathy Pálhoz. Állítólag ő segíti egy minimális csapat összeszedését, viszont saját bevallása szerint nincs köze az Indexhez, pusztán Szombathy jövőjéről beszélgettek.

Az Index jövőjéről továbbra is mélyen hallgatnak.

Szombathy alatt már megszűnt egy lap: a Magyar Nemzetet ugyan kiadják, de fideszes propagandamédia részévé silányult. Egyesek úgy vélik, hogy csökkentett és az ellenzék ellen hangolt politikai tartalommal egy színes bulvárhírekkel felhígított portált akarnak összehozni az Index romjaiból.

Akármit is terveznek, újságírók nélkül nehéz lesz. Márpedig úgy tűnik, hogy senki nem akar a fideszes Indexnek dolgozni. Helyette már szervezik az új, szabad "Indexet".

 via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

A tanév járványügyi szabályozás nélkül kezdődött, és úgy látszik, anélkül folytatódik. A tanárok szeretnének dolgozni, de féltik az egészségüket.

  • 2020.09.30

Nincs téliesítve a kiskunhalasi járványkórház, mert Orbánék ezt is elbénázták

A fideszes lángelmék megfeledkeztek róla, hogy az ősz után tél jön, így az épületet sem készítették fel idejében.

  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.