Maszkviselés: Budapesten pénzbírsággal sújtanák a felelőtlenül közlekedőket

Maszkviselés: Budapesten pénzbírsággal sújtanák a felelőtlenül közlekedőket

Egymás és saját egészségünknek a megóvása mindennél fontosabb, akkor is, ha ez hétköznapi kényelmetlenségekkel jár. Erre hívja fel a figyelmet a főváros új szabályozása.

A Fővárosi Önkormányzato facebook oldalán szigorításokat jelentettek be a BKK járatain történő maszkhasználattal kapcsolatban.

8000 forintos pénzbírsággal büntethetnek azt, aki nem vagy szabálytalanul visel maszkot a tömegközlekedésen.

A helyes maszkviselést a BKK-ellenőrök fogják felügyelni.

A Fővárosi Operatív Törzs kedden tanácskozott Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével. Ezután jutottak arra a következtetésre, hogy első sorban a maszkviseléssel lehet lassítani a járvány terjedését. Ezen kívül Budapest elhatározta, hogy növelik a koronavírus tesztek számát az idősottonokban és a hajléktalanszállókon.

Egyelőre nem zárnak be a közösségi intézmények, de maszkot kell visleni.

Kötelezővé tették a maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartásában álló kulturális intézményekben, múzeumokban, könyvtárakban, mozikban és a színházakban. A Fővárosi Állat- és Növénykertben csak a zárt helyiségeiben kötelező a maszk, de a kültéren is ajánlott.

Figyeljünk oda tehát, hogy a BKK járatain szabályosan, a szánkat és az orrunkat is eltakarva, viseljünk maszkot. A felelőtlenül viselkedőket a pénzbüntetés mellett az utazásból is kizárják, magyarán leszállítják az ellenőrök. Még fontosabb viszont, hogy saját magunk és a többiek érdekében viseljünk maszkot.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.

  • 2020.09.14

Ózongenerátorokkal is védik a XVIII. kerületiek egészségét

A Városgazda18 két ózongenerátort szerzett be, amelyekkel telephelyek, irodák, kisebb közösségi helyiségek fertőtlenítését végzik majd.

  • 2020.09.13

Karácsony: gyerekként én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

A főpolgármester közölte: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.