NEM kell karanténba mennie a XVIII. kerületi táborozó diákoknak

NEM kell karanténba mennie a XVIII. kerületi táborozó diákoknak

Mégsem volt koronavírusos a XVIII. kerületi tanárnő a sarkadi táborban, így a gyerekeknek nem kell karanténba mennie.

Pénteken merült fel a gyanú, hogy a sarkadi táborban az egyik tanárnő esetleg koronavírusos. Szaniszló Sándor (DK) kerületünk polgármesetere azonnal intézkedéseket hozott az ügyben, és folyamatos tájékoztatást adott a szülőknek. 

A tanárnő tüneteket mutatott, és a kórházban lévő édesapjáról kiderült, hogy koronavírusos, így a tanárnő azonnal Budapestre utazott, ahol gyorsított eljárásban végeztek tesztet rajta. A pedagógus a táborban a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba. 
A polgármester azonnal intézkedett a még táborban lévő gyerekek szüleit megkérte, hogy hagyják még pár napig a gyerekeket a táborban, nehogy tovább terjedjen az esetleges fertőzés. A tábort az önkormányzat fizette volna a diákoknak, és elrendelték a gyerekek és a tanárok tesztelését. 

A tanárnő tesztje negatív lett

Azt a tájékoztatást kaptam a tisztifőorvosi szolgálattól, hogy a tanárnő tesztjének eredménye negatív lett. A szakemberek szerint annyi idő telt el, hogy a második tesztre nincs is szükség. A pedagógus fertőzésmentesnek tekinthető - írta Szaniszló Sándor.

Így nem volt szükség karanténra, a gyerekek hazamehettek a táborból.

Nem csak polgármesterként, de apaként is boldog vagyok ettől a hírtől, hisz az én kislányom is a táborban van, így nem kell hosszú napokat várni, hogy magamhoz ölelhessem - írta a polgármester.

Nyitókép: illusztráció

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Szeptemberben elindul a járda program Pestszentimrén

Szaniszló Sándor, kerületünk polgármestere és Pál Norbert önkormányzati képviselő közösen jelentették be, hogy számos utcában járda épül Pestszentimrén.

  • 2020.08.13

Menő ötlet - a Momentum fiatalosabbá tenné a XVIII. kerületet

Nagy Károly (Momentum) önkormányzati képviselő a fiatalokra is gondol, azt szeretné, ha több szórakozási lehetősége lenne a kerületi fiatalságnak.

  • 2020.08.11

Szaniszló Sándorék 20 millió forinttal segítik a XVIII. kerületi iskolásokat

A kormány miatt egyre több család kerül nehéz helyzetbe. Ez a XVIII. kerületet is érinti. Szaniszló Sándorék most a tanévkezdést szeretnék segíteni a szülőknek.